Annonce
Underholdning

Teatersimulator bringer scenekunst væk fra teatret

Abbi Mayoh Dong Moreno fra filmproduktionsselskabet Goodwill Film fik ideen om en teatersimulator, der kunne afspille korte forestillinger, der spejler sig i lokalsamfundet. Simulatoren kan opleves i Vollsmose Torv til midten af næste uge. Foto: Sofie Højlund Rasmussen
Goodwill Film og Teater Momentum har skabt en teatersimulator, der giver teateroplevelser for borgere i Vollsmose med små film, som spejler sig i lokalområdet.

Teater: Lige inden for døren på Vollsmose Torv står en rød boks, der mest af alt ligner en fotoboks, med en dør og et rødt velourforhæng. Bag forhænget gemmer sig en mini-teatersal med sæder betrukket i rødt velour og en skærm, hvor man ved at trykke på en knap kan få syv til otte minutters gratis fornøjelse i form af en teaterforestilling på en lille 'biografskærm'.

En af mændende bag den røde boks, der bliver kaldt en teatersimulator, er Abbi Mayoh Dong Moreno. Han er partner og producer i det fynske filmproduktionsselskab Goodwill Film og fik ideen til den røde teatersimulator.

- Jeg havde et billede af to piger, der begge bar tørklæder, som kom gående gennem centeret på vej et sted hen, men som fik øje på noget, der var anderledes og stoppede op og brugte få minutter på at få en oplevelse, de ellers ikke havde fået, siger Abbi, der gerne vil brede scenekunsten ud til områder, hvor kendskabet til scenekunsten ikke er stor. Derfor har teatersimulatoren både været i Bogense, Rudkøbing og nu står den i Vollsmose indtil midten af næste uge.

- I Rudkøbing og Bogense er der langt til teaterudbud, men med teatersimulatoren kan de få en oplevelse af, hvad teater er for noget og måske opsøge det senere, siger Abbi.

Men det er ikke hovedformålet med teatersimulatoren. De korte teaterforestillinger, der er lavet i samarbejde med Teater Momentum, tager udgangspunkt i problemstillinger, borgerne har i de områder, de står i. Derfor handler forestillingen, der bliver vist i boksen i Vollsmose, om en pige med tørklæde og hendes kærlighedsliv.

- Vi ville fortælle historier, der er relevante for dem, der ser dem. For at få dem til at føle, at det er deres egen stemme, at de kan spejle sig i dem, og at de bliver hørt, siger Abbi, der har været positivt overrasket over de mange besøgende, teatersimulatoren har fået. For det overstiger langt de 30 om dagen, de havde regnet med.

I fremtiden kommer teatersimulatoren til at stå ved Teater Momentum på Ny Vestergade i Odense, hvor de forskellige forestillinger vil blive vist.

Annonce
Nyborg For abonnenter

Nadia fik tourettes som seksårig: - Mit liv har været et helvede

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Ekstraordinært mange børn indlagt med RS-virus på OUH: Operationer og ambulatorietider bliver udsat

Odense For abonnenter

Nu kan Mette alligevel komme i bad inden efterårsferien: - Dejligt. Men hvad med alle dem, der ikke kommer i avisen?

GOG

GOG klar til Europa: En aftenvagt på kontoret

Nordfyn For abonnenter

Voldsom kritik af handicap-håndtering på vælgermøde: - Var det en privat virksomhed, ville man som ledelse gribe ind

Odense

Danmarksmester: Frederikke fra Amager Strand kan det der med ikke at lade fødevarer gå til spilde

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Middelfart

Malerfirma flyttede til Lillebælt: Vi ser os som et supplement til de eksisterende håndværkere

Hvem skal passe farmor

Tina brændte ud af at passe både arbejde og sin syge mor: Indfør 'bedstes første sygedag,' foreslår Ældre Sagen

Erhverv

Travle Kurt har købt tre nye luksusbusser på en måned: - Det svarer til personbilernes Rolls-Royce

Kultur

Carsten Bang vil tilbage til det simple i nyt one-man show: Noget af materialet er 30 år gammelt

Debat For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: Miljøet vigtigere end større gartnerier

Odense

Se video: Kirkegårdens kendteste kæmpe fik kappet toppen

Annonce