Annonce
Underholdning

Teatersimulator bringer scenekunst væk fra teatret

Abbi Mayoh Dong Moreno fra filmproduktionsselskabet Goodwill Film fik ideen om en teatersimulator, der kunne afspille korte forestillinger, der spejler sig i lokalsamfundet. Simulatoren kan opleves i Vollsmose Torv til midten af næste uge. Foto: Sofie Højlund Rasmussen
Goodwill Film og Teater Momentum har skabt en teatersimulator, der giver teateroplevelser for borgere i Vollsmose med små film, som spejler sig i lokalområdet.

Teater: Lige inden for døren på Vollsmose Torv står en rød boks, der mest af alt ligner en fotoboks, med en dør og et rødt velourforhæng. Bag forhænget gemmer sig en mini-teatersal med sæder betrukket i rødt velour og en skærm, hvor man ved at trykke på en knap kan få syv til otte minutters gratis fornøjelse i form af en teaterforestilling på en lille 'biografskærm'.

En af mændende bag den røde boks, der bliver kaldt en teatersimulator, er Abbi Mayoh Dong Moreno. Han er partner og producer i det fynske filmproduktionsselskab Goodwill Film og fik ideen til den røde teatersimulator.

- Jeg havde et billede af to piger, der begge bar tørklæder, som kom gående gennem centeret på vej et sted hen, men som fik øje på noget, der var anderledes og stoppede op og brugte få minutter på at få en oplevelse, de ellers ikke havde fået, siger Abbi, der gerne vil brede scenekunsten ud til områder, hvor kendskabet til scenekunsten ikke er stor. Derfor har teatersimulatoren både været i Bogense, Rudkøbing og nu står den i Vollsmose indtil midten af næste uge.

- I Rudkøbing og Bogense er der langt til teaterudbud, men med teatersimulatoren kan de få en oplevelse af, hvad teater er for noget og måske opsøge det senere, siger Abbi.

Men det er ikke hovedformålet med teatersimulatoren. De korte teaterforestillinger, der er lavet i samarbejde med Teater Momentum, tager udgangspunkt i problemstillinger, borgerne har i de områder, de står i. Derfor handler forestillingen, der bliver vist i boksen i Vollsmose, om en pige med tørklæde og hendes kærlighedsliv.

- Vi ville fortælle historier, der er relevante for dem, der ser dem. For at få dem til at føle, at det er deres egen stemme, at de kan spejle sig i dem, og at de bliver hørt, siger Abbi, der har været positivt overrasket over de mange besøgende, teatersimulatoren har fået. For det overstiger langt de 30 om dagen, de havde regnet med.

I fremtiden kommer teatersimulatoren til at stå ved Teater Momentum på Ny Vestergade i Odense, hvor de forskellige forestillinger vil blive vist.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Nordfyn For abonnenter

Lars og Mette har solgt deres to campingpladser på Nordfyn: - Det er sgu lidt som at sælge en baby

Annonce