Annonce
Indland

Teaterforening: Samarbejde er det vigtigste

Den Fynske Opera lavede i fjor Carl Nielsens komiske opera "Maskarade". Operaen er både støttet af staten, Odense Kommune og private sponsorer. Arkivfoto Birgitte Carol Heiberg

Små teatre skal sikres med støtte til skolerne.

Støtte: Dorthe Skøtt Bébe er leder af Team Teatret i Herning og bestyrelsesformand for Teatrenes Interesseorganisation TIO. Teatret i Herning modtager hvert år ni mio. kr. i støtte fra det offentlige, heraf 2,5 mio. kr. fra staten og resten fra Herning Kommune. Også TIO har givet kulturministeren svar - men det handler mere om struktur end fordelingen af kroner.

- Det handler om at etablere samarbejder mellem store og små organisationer, om at få nedbrudt væggene, så det bliver nemmere at samarbejde, forklarer Dorthe Skøtt Bébe.

- Danmark på Vippen ønsker en mere ligelig geografisk fordeling, hvad er jeres holdning i TIO?

- Det er et vilkår er, at vi har en hovedstad og en nationalscene. Det giver en anderledes fordeling af midlerne, og vores sigte er, at vi i stor stil samarbejder med de store teatre og i fællesskab har et blik på den bedste udvikling for scenekunsten, siger hun.

TIO-formanden ønsker at få styrket aftagerleddet, eksempelvis efterspørgslen på teater fra skolerne for at få scenekunsten ud at arbejde. Dorthe Skøtt Bébe har ikke et bud på, hvordan fordelingen af støttekronerne skal være.

- Man kan ikke bare gøre det op i procent efter befolkningen, det giver ikke mening, men man skal have øje på den geografiske fordeling og sikre, at yderområderne også får en anden type kunst, når det produceres lokalt. På den måde er geografisk spredning vigtig, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Uenighed om straffen: Anklager og forsvarer milevidt fra hinanden i sag om sexovergreb på dement kvinde

Faaborg-Midtfyn

Udsigt til kaos i skraldespanden: Også politikere frygter, at ny affaldsordning bliver ringere end den gamle

Annonce