Annonce
Sydfyn

Teaterforening med succes lukker sig selv

Det er måske slut med Langelands Selvforsynende Kulturforsyning - foreningen er indstillet på at lukke sig selv.
Det er ikke mangel på penge, men på specialviden, der formodentlig lukker LaSK, når to bestyrelsesmedlemmer forlader foreningen. De lukker og slukker sandsynligvis med et brag af en forestilling
Annonce

Langeland: - Når noget lukker, begynder noget nyt, siger bestyrelsesmedlem i Langelands Selvbestaltede Kulturforsyning, Iben Friis Jensen forventningsfuldt, om planerne om at lukke LASK, og dermed slutte en en 12-13 år gammel tradition med at forsyne langelænderne med teateroplevelser forår og efterår.

LaSK holdt forleden generalforsamling, hvor der, udover bestyrelsen, deltog et enkelt medlem af foreningen, der tæller omkring 60 medlemmer. Her meddelte både formanden Carsten Wittrock og kasseren - og stifteren af LaSk - Klaus Eggert, at de ville stoppe næste år.

Og det er netop den beslutning, der peger mod en lukning af foreningen.

Annonce

Stor viden

- Det kræver en kolosal viden om de forskellige tilskudsmuligheder, som netop de to besidder, siger Iben Friis Jensen.

- Derudover skal man se de mange forestillinger, det er muligt at booke, så med mindre der melder sig nogen med netop de kompetencer, så er vi nødt til at lukke foreningen, siger hun.

- Det er også krævende, eksempelvis at lave forestillinger på ØP, som vi ellers gerne vil. Det kræver, at der skal slæbes meget udstyr, og det er i det hele taget både tungt og meget tidskrævende, siger hun.

Annonce

Efterskolesamarbejde

LaSK har sikret teaterforestillinger til både langelændere og skiftende elever på efterskolerne i Humble og Rudkøbing, hvor forestillingerne på skift blev opført. Det har været samarbejdet med skolerne og de tilskudsmuligheder, der er i det, der har været grundlaget for at kunne vise teaterforestillinger offentligt til en billig penge.

På generalforsamlingen forleden indstillede bestyrelsen derfor, at  LaSK nedlægges på en ekstraordinær generalforsamling i maj 2021, og en ordinær generalforsamling i september 2021.  Foreningen har en kassebeholdning på 100.000 kr. Lukker foreningen vil bestyrelsen bruge pengene på en større teaterforestilling til glæde for langelænderne.

Annonce

Stadig forestillinger at se

Men endnu lever foreningen og der er stadig fire forestillinger på programmet i sæsonen 20-21. Det er Viva La Frida, der opføres på Langelands Efterskole i Rudkøbing den 1. oktober, Tango også på Langelands Efterskole den 24. november, Don Quixote, der spilles på Musikefterskolen i Humble den 27. januar 2021 og endelig Blod, Svigt og Tårer, der opføres 24. marts 2021, også på Musikefterskolen i Humble.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce