Annonce
Kultur

Teaterdirektørs opråb: Klik! Bestil! Kom afsted!

Marianne Klint, teaterdirektør, Teater Momentum

Kulturlivet genåbner og det betyder, vi skal til at ændre adfærd.

Vi skal genoplive en adfærd, som tilbyder en ekstra dimension af fællesskab, og som skaber et fælles åndedræt i biografen, teatret efter den sublime guitarsolo. Kunsten tilbyder en indsigt, når vi er blevet oplyste og klogere af et billedkunstnerisk mirakel, en bevidsthed om vores egen eksistens på det kulturhistoriske museum, en dannelse og følelsen af ophøjethed når vi har været i operaen. Fremfor alt bliver vi inspirerede til at missionere omkring det, vi netop har oplevet og føler trang til at reklamere for det, der er sket med os – andre skal da have den samme følelse, ikke?

Vi er gode til at gøre reklame for de oplevelser, der betyder noget i livet, når noget har gjort indtryk. Det foregår typisk over frokostbordet på arbejdet, hvor der falder bemærkninger om, hvad man har oplevet i weekenden eller i går aftes eller en forventning og glæde over, at have booket billetter til noget spændende og skønt.

Annonce

Kulturoplevelser er noget, vi snakker meget om. Det giver os identitet og selvværd at have dyrket åndelig fitness. Vi snakker om bogen, vi har læst og serien på HBO, men intet slår den levende, kropslige væren i kontakt med oplevelsen live, nu og her.

Kulturoplevelser er noget, vi snakker meget om. Det giver os identitet og selvværd at have dyrket åndelig fitness. Vi snakker om bogen vi har læst og serien på HBO, men intet slår den levende, kropslige væren i kontakt med oplevelsen live, nu og her.

Men som alle andre muskler i kroppen, bliver også kultur-musklen slap. Vi skal aktivt rejse os fra sofaen, bevæge os i retning af teatret og biografen, koncerten, museet, udstillingen, forlystelsen.

Det er hårdt. Det kan altid vente til i morgen. I næste uge starter jeg igen. Eller i hvert fald den første i næste måned. Så er det sikkert også bedre vejr og jeg skal jo også lige have løn først. Vi kender undskyldningerne.

Som med al anden træning, der skal genoptages, skal man også med kulturoplevelserne tvinge sig selv i gang igen. Min opfordring er derfor… tving dig selv! Få nu bestilt de billetter og vælg en begivenhed, der finder sted allerede i næste uge og om 14 dage, i næste måned og køb den vilde koncertbillet til jazzfestivalen til sommer allerede nu. Hjælp kulturen i gang igen - vi kan ikke eksistere uden jer, publikum.

Som direktør for et mindre teater er vi dybt afhængige af publikums loyalitet og uagtet at vi står med kvalitet på scenen hver aften, og har masser af sublime oplevelser klar, oplever vi efter nu tredje nedlukning, at det kan være svært at få folk i gang igen. Nogle kommer springende fra dag et og tak til jer kulturhungrende ”firstmovers”. Andre er helt kommet ud af vanen og skal genoptrænes.

Årskortet er udløbet. Pludselig føles tiden knap. Søvnmønsteret er anderledes og vi er gået i hi og tanken om, at noget slutter 22.30 er uoverskueligt sent – man bliver jo allerede dødtræt kl. 21.00. Søvn er det nye must have og vi kan vist alle godt mærke, hvordan sofaen har fået fat i os.

Men vi lever kun en gang og jeg vil personligt give pengene tilbage til publikum på mit teater, hvis jeg hører om en eneste, det ikke føler sig opløftet af, at komme tilbage til de levende kulturoplevelser.

Så lad dette være min nytårs-opsang og opfordring til læserne om at tilføje et fortsæt til de øvrige på listen: rejs dig, tænd computeren, søg på events i dit nærområde, klik på bestil og tag familien og måske kollegaerne eller naboerne med. Lad os hjælpe kulturlivet tilbage til livet - og få gang i mental-træningen. Mon ikke vi for en tid har set rigeligt Netflix?

Vi ses i virkeligheden. Sammen.

Annonce
Odense For abonnenter

Kritik af dybe kratere i asfalten ved testcenter: Skal folk have ødelagt deres biler eller falde?

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Annonce
Annonce
Annonce
Nordfyn

Skole i svær smittekamp: - Situationen ændrer sig nærmest hver halve time

Erhverv For abonnenter

Mange millioner til robotfirma: Lars-Peters robot er rykket op i en ny division

Nordfyn

Transformatorstation i flammer:  Over 1000 fynboere ramt af strømafbrydelse

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

14 dages ventetid på hjælp til Mit-ID: Hvorfor sparer I på Borgerservice, spørger utilfreds borger

Regeringen varsler lempelser: Her er restriktionerne, som eksperter er klar til at sige farvel til

Nordfyn For abonnenter

Ingen bed på en billig byggegrund i Hårslev: Se listen over, hvad en grund koster i de nordfynske byer

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Remoulade-gigant investerer 50 millioner: Nyt byggeri gavner både miljø og bundlinje

Kerteminde

Fanget på video: Ukendt mand brugte vinkelsliber til at stjæle skoleelevs Puch Maxi

Vanvittig diskussion om skuespillere: Kun en jøde må spille jøde, og kun en transkønnet må spille transkønnet

OB

OB lejer omgående Moses Opondo ud til AC Horsens i foråret - AC Horsens vil bruge ham til at rykke tilbage i Superligaen

Odense For abonnenter

Lokalplanen ændret: Åbner mulighed for kæmpe byggeri tæt på stadion

Nyborg

Fagforeninger: Flere sager om krænkelser i Nyborg Kommune

Annonce