Annonce
Kultur

Teater taber ikke penge under corona-krisen: - Jeg forudser ingen katastrofe

Bent Damsbo er formand for Vestfyns Teater, og han har god grund til at have et stort smil på. Teateret klarer sig nemlig helskindet igennem coronakrisen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Vestfyns Teater er klar til genåbning, efter Kulturministeriet har udmeldt retningslinjerne for, hvordan teatrene kan gennemføre forestillinger. Teateret er ifølge formanden Bent Damsbo sluppet nådigt gennem corona-krisen.
Annonce

Den økonomiske krise, som sygdommen Covid-19 har medført sig, er til at spore i flere brancher. Og teaterbranchen er absolut ingen undtagelse.

Flere teatre landet over er ramt økonomisk, og Fredericia Teater har måtte erklære sig selv konkurs.

Men sådan kommer det heldigvis ikke til at gå for Vestfyns Teater. Det fortæller formand Bent Damsbo.

- Vi har kun udgifter, når vi spiller teater. Og når vi spiller teater, har vi også indtægter, og de to ting går lige op.

Vestfyns Teater kan derfor glæde sig over, at corona-epidemien ikke kommer til at påvirke foreningen særlig meget økonomisk.

- Jeg forudser absolut ingen katastrofe. Dels, fordi vi har en god buffer, og dels fordi vi heller ikke har budgetteret med udsolgt til samtlige forestillinger.

- Vi er også priviligeret i forhold til andre teatre, fordi vi ikke har lønudgifter og ingen faste udgifter til husleje, så det er meget værre for Odense Teater, siger Bent Damsbo.

Teateret har kun tabt lidt penge i forbindelse med en aflyst forestilling.

- Vi har haft tre forestillinger, hvor to af dem er blevet flyttet, mens kun en er blevet aflyst. Så vi har haft få udgifter i forbindelse med billetrefusion, men det er i småtingsafdelingen, fortæller Bent Damsbo.

- Jeg forudser absolut ingen katastrofe. Dels fordi vi har en god buffer, og dels fordi vi heller ikke har budgetteret med udsolgt til samtlige forestillinger.

Bent Damsbo, formand for Vestfyns Teater.

Annonce

Klar til ny sæson

Teateret er nu også klar til at åbne op igen, efter Kulturministeriet har udsendt retningslinjer for, hvordan teatrene kan gennemføre forestillinger.

- Vi følger selvfølgelig de regler, som vi har fået, og det betyder, at der i vores forestillingslokaler skal være to kvadratmeter per person, og det er selvfølgelig inklusiv skuespillere.

- Det betyder, at når vi for eksempel spiller i Det Røde Pakhus (på havnen i Assens, red.), hvor vi havde plads til 90 publikummer, nu kun har plads til 55. Så er der også indregnet plads til skuespillere og musikere, siger Bent Damsbo.

Det kommer blandt andet til at ske, når teateret åbner sæsonen 1.- og 2. juli med forestillingen "Opera mellem himmel og hav" i Det Røde Pakhus på Assens Havn.

Der er derfor kun 55 billetter per aften til de to forestillinger, men der er endnu ikke udsolgt, oplyser teateret.

Annonce

Mærker opbakning

Bent Damsbo er glad for, at Vestfyns Teater gennem hele corona-perioden har oplevet stor opbakning fra teatergængerne. Teateret har allerede nu solgt 40 procent af det forventede billetsalg til hele sæson 20/21.

- Vi har solgt billetter, som vi plejer, og det er afgørende for vores fremtid, for vi er selvfølgelig afhængig af publikum. Vi har rigtig god opbakning, og det har vi mærket nu her, siger Bent Damsbo.

Sådan som det ser ud lige nu, forventer han også, at teatersæsonen kommer til at foregå som normalt.

- Vi tror og forventer, at den kommende sæson går som planlagt, fordi vi netop ikke har budgetteret med udsolgt til alle forestillinger. Jeg tror og håber på, at restriktionerne bliver ændret, så vi for eksempel kan fylde Arena Assens med 300 publikummer, når det bliver aktuelt.

- Så jeg tror, det bliver en normal sæson. Men jeg tager selvfølgelig det forbehold, at det hele kan ændre sig. Men hvis det fortsætter med at falde til ro, så overlever teateret i bedste velgående, siger Bent Damsbo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce