Annonce
Assens

Teater i sceneskift 2 uger før showtime

Det bliver helt det samme - bare et nyt sted. PR foto
Forestillingen fra Vestfyns Teater "Ikke uden min mor" har premiere den 22. januar. Her - mindre end to uger før - har teaterforestillingen skiftet scene.

Det er cirka et år siden, at GlamsBjergHus blev booket til forestillingen "Ikke uden min mor", som bliver opsat af Vestfyns Teater. Nu har de så fået at vide, at det alligevel ikke kunne lade sig gøre.

I mailen til avisen skriver Bent Damsbo fra Vestfyns Teater.

- Det burde ikke kunne ske - vi indgik for snart et år siden en aftale med Glamsbjerg Hotel, om at vi kunne spille en forestilling der nu her d. 22. januar. I mandags fik vi besked om, at det ikke kan lade sig gøre - det burde ikke kunne ske med så kort varsel.

Det er det alligevel, og derfor har de fundet et nyt sted at opføre forestillingen. Det foregår på Glamsbjerg Fri- og Efterskole, Krengerupvej 50 i Glamsbjerg.

Stykket handler om det samme som før: "Historier om kvinder, der tilpasser sig, og historier om kvinder, der gør oprør, om kvinders muligheder og begrænsninger, håb og drømme - før, nu og i fremtiden."

"Ikke uden min mor" er baseret på interviews med 76 kvinder med 12 forskellige nationaliteter og fortælles i ord og musik på tværs af generationer og kulturer.

Scenekanten.com gav forestillingen seks stjerner i sin anmeldelse.

Billetter koster 150 kroner for voksne og 125 kroner for unge, og kan købes på vestfynsteater.dk, mail@vestfynsteater.dk eller per telefon på 30 28 29 65.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Assens

Kyndelmisse på Hjemstavnsgården

Annonce