Annonce
Kultur

Teater i forsamlingshuset: Carlos danser hjemmet frem

Carlos Rodas drømmer mest om sit hjemland, Spaniens gode olivenolie og rødvin, men performer her svendborgensernes madoplevelser i fem-seks nykoreograferede danse.

Svendborgensernes fortællinger om madminder er blevet til fem-seks danse, som Carlos Rodas danser i sanseforestillingen, "Synapser".

Dans: Selv om Sofie Christiansen er koreograf og selv om sART primært er et danseteater, kommer forestillingen "Synapser" til at pirre alle sanser gennem i alt 11 "værker" eller 11 stop på turen både udenfor og indenfor i Svendborg Forsamlingshus.

Men dansen hører selvfølgelig også med til sanseindtrykkene.

Danseren Carlos Rodas fra Spanien har fået et rum til sin kunstart, som bliver en performativ fortolkning af de interviews, Sofie Christiansen har samlet fra mennesker i Svendborg.

- Jeg danser fem-seks forskellige danse, forklarer Carlos Rodas om arbejdsprocessen, der dels følger Sofie Christiansens retningslinjer, dels er værker opstået i kreativt samarbejde og endelig nogle, der er Carlos' egne bud.

Blandt andet skal han performe mindet om "Hjem", en erindring, der ofte er forbundet med mors køkken og duften af friskbagt brød, mættende simremad og livretter.

Det bliver dog ikke Carlos' egne minder, han fortolker, skønt han ellers sagtens kunne have suppleret med danse om sin længsel efter den lokale olivenolie, der stammer fra hans hjemby, Caceres, som ligger i Spanien ikke langt fra den portugisiske grænse, cirka midtvejs mellem Madrid og Lissabon.

- Olivenolien er den, jeg savner allermest her i Svendborg. Vores olie er smagfuld, den er tykflydende og frugtig, siger han og formentlig indsnuser den imaginære duft, når han steger løg i den brusende olie ... Olien og vinen, tilføjer han.

- Rødvinen, pointerer han og er i tankerne allerede i gang med et måltid bestående af tortilla de patata (spansk omelet med kartofler og løg), serrano-skinke (den særlige spanske skinke af sortfods-svin) og så et glas af den lokale vin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Æggekagen vender tilbage: Tidligere medarbejdere går sammen og genrejser Carlslund efter corona-konkurs

Annonce