Annonce
Kultur

Teater 2Tusind fejrer jubilæum og premiere i Svendborg

Sidste år vandt Teater 2Tusind en Reumert for forestillingen "Tænk, hvis man havde en rejsegrammofon". Pressefoto: Gruppe 38
Det svendborgensiske Teater 2Tusind har 20 år på bagen. På septembers næstsidste dag fejrer teatret både sit jubilæum og sin svendborgpremiere på et Reumert-prisvindende stykke.
Annonce

Svendborg: Peter Seligmann er navnet på ham, der siden årtusindskiftet har drevet et teater, der tager navn fra det årstal, det blev født - Teater 2Tusind.

I år fejrer det svendborgensiske nomadeteater rundt for anden gang, og det bliver markeret med svendborgpremiere på stykket "Tænk, hvis man havde en rejsegrammofon", der sidste år fik præmieret teatret med Svendborgs første og eneste Reumert-pris.

Annonce

Teater i øjenhøjde

I løbet af de 20 år, Teater 2Tusind har eksisteret, har det lille teater formået at lægge adskille forestillinger og egenproduktioner bag sig.

I dag tæller teatret et repertoire på seks til ti stykker om året. Mange af disse er opstået af teatrets kunstneriske leders, Peter Seligmanns, egne oplever og erfaringer igennem livet.

Han forklarer, at der som sådan ikke er begrænsninger for hvilke idéer, der kan opstå - Peter Seligmann er selvlært teatermand, og de stykker, der er blevet til igennem årene, udspringer ofte af hans egne erfaringer - hans oplevelser af dette og hint, som han forklarer det.

- Hele idéen bag teatret er, at jeg ville have en finger med i det hele. Jeg ville lave små produktioner, der både var hjemmelavede og i øjenhøjde, forklarer han.

Annonce

Spin-off på Babette

Selv om Teater 2Tusind hovedsageligt pryder sig med egenproduktioner, betyder det ikke, at det ikke kan tage klassiske stykker op til revision og nyfortolkning.

Faktisk er det lige netop det, teatret gør, når det har svendborgpremiere på et stykke inspireret af Karen Blixen-klassikeren "Babettes Gæstebud", der kan ses af børn såvel som af voksne.

- Præmissen for Teater 2Tusind er, at vi laver teater for mennesker, ikke kun for børn eller voksne. Alle skal kunne se stykkerne og have udbytte af dem, forklarer Peter Seligmann.

Selv om stykket denne måned fejrer sydfynsk premiere, er det ikke ensbetydende med, at Svendborg er første stop på dets vej.

Annonce

Samarbejde på tværs

Peter Seligmann forklarer, at et mindre teater som Teater 2Tusind naturligvis mærker nedprioriteringen af kultur og teaterkunst i det danske samfund.

Igennem alle teatrets leveår har det modtaget økonomisk støtte fra Statens Kunstråd. De penge er igennem årene blevet færre og af selv samme grund betyder det, at teatret ofte slår sine skrå brædder sammen med andre danske teatre - også i denne omgang.

- "Tænk, hvis man havde en rejsegrammofon" er et samarbejde imellem Teater 2Tusind og tre andre teatre (Carte Blanche fra Viborg, Teater Møllen i Haderslev og Gruppe 38 i Aarhus, red.) Teater 2Tusind har ingen fast teaterscene, og derfor arbejder vi ofte sammen med andre teatre, forklarer Peter Seligmann.

Stykket har allerede sat aftryk i adskillige andre byer i Danmark, inden det nu lægger vejen forbi Svendborg. Men det bremser ikke Peter Seligmanns begejstring - det er altid noget særligt at fejre både premiere og jubilæum i teatrets egen fødeby, fastslår han.

Teaterstykket "Tænk, hvis man havde en rejsegrammofon" kan opleves på BaggårdTeatret i Svendborg 29. september klokken 20 og de følgende to dage klokken 19.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ulven kommer - med hvad?

Odense

Over 30 forslag: Kendt kok, børneven og hyperaktiv tusindkunstner er blandt forslagene til Årets Fynbo 2020

Middelfart For abonnenter

Middelfart-præst har døbt, konfirmeret, viet og begravet i 25 år: - Jeg kan godt finde på at sidde og græde på kontoret

Annonce