Annonce
Speedway

Team Fjelsteds startpiger har nedlagt arbejdet

Team Fjelsteds startpiger meldte tirsdag aften ud, at de ikke stiller op til yderligere ligamatcher. Så onsdag aftens match mellem Team Fjelsted og Region Varde Elitesport kan altså blive uden startpigerne. Foto: Peter Leth-Larsen
Startpigerne til Team Fjelsteds ligamatcher føler sig dårlig behandlet i forbindelse med parkering og fribilletter. - Det er en stor misforståelse, siger Heidi Jaenicke-Harpsøe, der står ved adgangskontrollen. Men onsdag aftens match kan altså blive uden startpigerne.

Speedway: Team Fjelsted vil have mere kontrol med, hvem der får adgang til specialparkeringen ved minibanen ved Fjelsted Speedway Center - og mere styr på, om der kommer flere end ønsket gratis ind til ligamatcherne.

Opstramningen er faldet matchernes startpiger så meget for brystet, at de sent tirsdag aften meldte ud på Facebook, at de ikke vil være på plads til Team Fjelsteds ligamatch onsdag aften mod Region Varde Elitesport.

- Vi har på grund af nogle uacceptable og respektløse handlinger fra Annettes (formand Annette Vesterskov, red.) side måttet stoppe fra dags dato, skriver startpigerne i deres opslag på Facebook.

Heidi Jaenicke-Harpsøe, der står ved adgangen til specialparkeringen, svarer således på opslaget:

- Jeg er delvis skyld i den seneste uenighed mellem Team Fjelsted og vore fantastiske startpiger, og jeg kan sige at det hele er en stor misforståelse.

Over for Sport Fyn uddyber Jaenicke-Harpsøe sit svar således:

- Vi har et begrænset antal parkeringspladser ved minibanen, og nogle gange kommer startpigerne i tre-fire biler. Hver startpige har en fribillet til en chauffør, men nogle gange har der været flere gæster i bilerne. Vi skal også være sikre på, at den udleverede fribillet bliver brugt af chaufføren - og at alle andre ikke kommer gratis ind. Og vi skal også være sikre på, at fribilletterne ikke bare bliver givet videre. Det her gælder også andre frivillige. Vi vil ikke specielt mistænkeliggøre startpigerne. Blandt det betalende publikum er der snak om, at mange kommer gratis ind, og vi vil have en opstramning på det område.

- Bliver der en løsning, så startpigerne er på plads til onsdag aftens match?

- Det arbejder vi i hvert fald hårdt på.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce