Annonce
Speedway

Team Fjelsted-speedway: Modnet Anders Thomsen rækker ud efter guldet

Anders Thomsen - her i ryttergården i Fjelsted - har haft en forrygende start på den nye sæson. Onsdag aften kan han opleves på hjemmebanen på Fjelsted Speedway Center. Foto: Karsten L. Sørensen
Det har været længe ventet - det internationale gennembrud for den fynske speedwaykører Anders Thomsen. Men nu venter gennembruddet tilsyneladende lige om hjørnet.

Speedway: Talentet har altid været fuldt synligt.

Men gennem hans tidlige seniorår har Anders Thomsen alligevel altid haft ryet: "Anders - det er ham, der altid styrter. Ham, der altid bliver skadet".

Det ry er Thomsen imidlertid i fuld gang med at begrave helt kontant, og det ligner, at det internationale gennembrud venter lige om hjørnet for den 25-årige fynske kører.

Anders Thomsen, der kan opleves på Fjelsted Speedway Center onsdag aften i Team Fjelsteds ligamatch mod Region Varde Elitesport, har haft en forrygende start på sæsonen. Der har været næsten fuldt hus i de europæiske ligaer, han har modtaget et fortjent wildcard til dette års EM-serie, og senest kvalificerede han sig med en vunden semifinale til grandprixchallenge-finalen 24. august, hvor der køres om tre billetter til næste års VM-grandprixserie.

- Jeg er blevet et år ældre. Der er lidt mere ro på. Og så har jeg de samme mekanikere - det er blevet stabilt på den front, og det er vigtigt. Det går bedre år for år, når du har de samme mekanikere, lyder det fra Anders Thomsen, der tilføjer:

- Men det er altså også hele mindsettet. Jeg er kommet op i årene, og det er nu, der skal ske noget.

Anders Thomsen lægger ikke skjul på, at det er en inspiration at se, hvordan Leon Madsen er kommet så flot fra start i sin første sæson i VM-grandprixserien.

- Det får da en til at tænke, "at nu skal jeg også give den gas", som Anders Thomsen konstaterer.

Annonce

Holdene i Fjelsted

Med start onsdag 18.30 møder Team Fjelsted Region Varde Elitesport på Fjelsted Speedway Center.

Holdopstillingerne ser således ud:

Team Fjelsted:
1. Anders Thomsen
2. Frederik Jakobsen
3. Peter Kildemand
4. Jason Jørgensen
5. Benjamin Basso
Holdleder: Morten Svendsen

Region Varde Elitesport:
1. Michael Jepsen Jensen
2. Andrey Karpov
3. Mikkel Bech
4. Mads Hansen
5. Tim Sørensen
6. Michael Thyme
Holdleder: Steven Andersen

Varde ligger nummer tre i grundserien med syv point for seks matcher. Team Fjelsted ligger nummer fire med fire point for seks matcher. I toppen har Holsted Tigers og Slangerup skilt sig ud med henholdsvis 17 og 11 point.

Satte Doyle til vægs

Med hensyn til sin målsætning for sæsonen siger Anders Thomsen:

- Jeg går da efter "at hive noget metal hjem" ved EM-serien (hvor tredje af de fire afdelinger køres på Vojens Speedway Center lørdag den 10. august, red.). Der er lang vej, men jeg tror på, at det er muligt. Og så kunne det da være hammerfedt at kvalificere sig til VM-grandprixserien.

Den fynske kører har tidligere - også i interviews med Sport Fyn - været henholdende i sine svar omkring deltagelse i speedwayens ypperste serie - jagten på den individuelle VM-titel. Men nu lyder det kontant fra Thomsen:

- Jeg har ikke deltaget i kvalifikationen tidligere år, fordi jeg ikke har følt, jeg var klar. Men det er jeg nu. Der er styr på det hele omkring mit team - der er ro på. Det kunne være sjovt at være med i grandprixet næste år. Men nu må vi se, hvad der sker. Kvalifikationen er jo svær. Et enkelt dårligt heat og du er sandsynligvis ude.

At Anders Thomsen, der fortsat er B-kører, har potentialet til at være med helt fremme på den internationale scene beviste han til fulde, da han i Team Fjelsteds seneste hjemmematch satte Esbjerg Vikings A-kører, den tidligere australske verdensmester, Jason Doyle, godt og grundigt til vægs. Doyle var altså i finalen og blev nummer fire ved det seneste grandprix i tjekkiske Prag.

Morten Svendsen, sportschef i Team Fjelsted, siger, "at han ser en klar modnet Anders Thomsen".

- Det virker som om, Anders har fået styr på alt omkring sig på og uden for banen, som Morten Svendsen tilføjer.

Tilbage ved fuld styrke

Med Peter Kildemand, Anders Thomsen og Frederik Jakobsen væk fra holdet i onsdags hos Region Varde Elitesport på grund af andre forpligtelser fik fynboerne en lussing i Outrup med et nederlag på hele 35-52.

Onsdag aften tager et Team Fjelsted tilbage ved fuld styrke altså imod Varde i en match, hvor der ud over de to matchpoint også er et bonuspoint på spil (bedst over de to indbyrdes matcher). Men hjemmeholdet skal virkelig finde fart i maskinerne, hvis det skal have en chance for at hente det eftertragtede bonuspoint.

De regerende danske mestre fra Region Varde Elitesport har ligesom Team Fjelsted haft en svingende start på sæsonen. De to direkte pladser i Superfinalen - nummer et og to i grundserien - ser allerede ud til at gå til Holsted Tigers og Slangerup. De to sidste finalepladser skal findes mellem de fire resterende klubber i en knockoutfase, hvor nummer tre i grundserien får lov til at vælge sin modstander.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce