Annonce
Odense

Tavshed er guld: Storudlejere vil ikke svare på spørgsmål om coronakrisen

Karsten Bill Rasmussen ejer en lang række butiksejendomme i det centrale Odense, hvor mange lejere vil få svært ved at betale husleje på grund af coronakrisen. Det er dog uvist, hvordan Karsten Bill Rasmussen og flere andre store udlejere har valgt at håndtere situationen. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Storudlejerne Karsten Bill Rasmussen, Olav de Linde og Poul Lindegaard Poulsen vil ikke svare på, om de er indstillet på at udsætte eller give afkald på husleje i forbindelse med coronakrisen. Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) opfordrer til, at de følger kommunens eksempel og udsætter huslejebetalingerne.

Mens nogle butikker og spisesteder vil kunne få dækket deres huslejebetalinger af staten, må andre som udgangspunkt selv til pengepungen og betale deres udlejere, når kalenderen viser den 1. april. Og efter en tid med frit faldende omsætninger vil det for mange lejere være en stort set umulig opgave.

Spørgsmålet er derfor, hvordan udlejerne vil reagere på coronakrisen og lejere, der formentligt ikke vil kunne betale husleje i flere måneder. Vil de udsætte huslejen eller give helt afkald på den i en periode for at undgå den butiksdød, som mange frygter og som i sidste ende også vil ramme udlejerne?

Disse spørgsmål har vi forsøgt at få svar på, men indtil videre har tre af de største udlejere i Odense valgt at forholde sig tavse og afvente, hvordan situationen udvikler sig.

Hverken Karsten Bill Rasmussen, Olav de Linde eller Poul Lindegaard Poulsen har således ønsket at kommentere, hvordan de håndterer situationen og om de er indstillet på at udsætte eller give afkald på husleje i forbindelse med coronakrisen.

Karsten Bill Rasmussen er ikke vendt tilbage på flere henvendelser og fra Ejendomsselskabet Olav de Linde og fra Poul Lindegaard Poulsen lyder det, at man foreløbigt forholder sig afventende.

- Indtil videre kan jeg ikke sige så meget. Vi afventer situationen, siger Poul Lindegaard Poulsen.

Annonce

Kommunen udsætter lejebetalinger

Mens storudlejerne overvejer situationen, valgte Odense Kommune tidligere på ugen at melde ud, at man har valgt at udsætte huslejebetalingen for omkring 220 kommunale lejemål.

Og hvis det står til borgmester Peter Rahbæk Juel (S), bør de private erhvervsudlejere følge kommunens eksempel. Der kom således en klar opfordring til de store udlejere i Odense, da Økonomiudvalget tirsdag besluttede at udsætte huslejebetalinger, da man vedtog en hjælpepakke til det odenseanske erhvervsliv.

- Nu er Odense Kommune jo ikke nogen storudlejer, men man kan jo håbe, at det måske inspirerer andre til at følge trop, lød det klare budskab fra Peter Rahbæk Juel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce