Annonce
forside

Tavshed efter møde om lukning af børnehave: Forældre får mulighed for at forklare sig på skrift til kommunalbestyrelsen

Pyramiden står til lukning i forbindelse med udmøntningen af budgetforliget. Arkivfoto: Martin Ramsgaard

Forældre havde mulighed for at fremføre argumenter for at bevare Pyramiden - nu skal tankerne nedfældes på skrift

Rudkøbing: Er beslutningen om at lukke børnehaven Pyramiden i Rudkøbing og flytte børn og personale hen til naboinstitutionen Vejlen uigenkaldelig? Eller er der tændt et lys for dem, som vil bevare Pyramiden? Det kan man ikke svare præcist på efter, at forældrerådene ved Pyramiden og Vejlen tirsdag holdt møde med borgmester Tonni Hansen (SF), formanden for Lærings-, Social- og Kulturudvalget, Jan Ole Jakobsen (V), centerleder Lone Bjerregaard samt ledelsen for Midt Langeland Dagtilbud.

Alle er enige om, at det var et godt og konstruktivt møde, men parterne holder kortene tæt til kroppen. Det står dog klart, at forældrene er opfordret til på skrift at formulere og redegøre for de synspunkter, som de fremførte på mødet. I første omgang til Tonni Hansen og Jan Ole Jakobsen, som så i samråd med kommunens direktion vurderer, hvad man derpå skal gøre, eventuelt ved at inddrage den øvrige del af kommunalbestyrelsen, oplyser borgmesteren.

Der er ikke sat nogen tidsfrist på, hvornår kommunen skal have en eventuel skrivelse.

- Men forældrerådene fik at vide, at hvis vi politisk skal forholde os til de tanker og ideer, som forældrerådene kom med, så skal de altså foreligge på skrift. Nu får de den tid, der er nødvendig. Det kan også være, at de har brug for at indhente faktuel viden. Vi har ikke travlt. Kommunen ejer selv bygningerne, og lukningen er jo først planlagt til udgangen af marts, siger Tonni Hansen.

Fyns Amts Avis har været i kontakt med flere fra forældrerådene og har modtaget følgende:

- Det var et godt møde med en god dialog, og vi fik mulighed for at fremlægge vores bekymringer og argumenter imod lukningen/flytningen af Pyramiden. Derudover har vi ingen kommentarer for nuværende, skriver forældrerådene i Vejlen og Pyramiden i en kortfattet mail.

Pyramiden blev besluttet lukket i forbindelse med budgetforliget for 2019 som politisk forslag i 11. time i forhandlingerne. Hermed kunne man spare 200.000 kroner.

Lærings-, Social- og Kulturudvalget havde på sit møde tirsdag, der lå lige forud for mødet med forældrerådene, en orienteringssag om flytningen af Pyramidens børn og personale.

- Og da det netop var et orienteringspunkt, blev der ikke besluttet noget. Vi fik forelagt de seneste, helt aktuelle børnetal, og her viser det sig, at man for januar-februar-marts 2020 ligger over 155 børnehavebørn i Midt Langeland Dagtilbud, oplyser Jan Ole Jakobsen.

155 er netop, hvad der kan være i Vejlen og i Simmerbølle Børnehave, som i fremtiden vil udgøre Midt Langeland Dagtilbud på børnehaveområdet.

- Det er dog ikke alarmerende tal for, hvor mange det er over 155, men det vil selvfølgelig indgå i sagen. Administrationen har gjort et godt og solidt arbejde med at indsamle tallene. Adskillige forældre blev kontaktet for at høre om deres planer, når deres børn når børnehavealderen, og man mangler kun svar fra fem, påpeger Tonni Hansen.

Da der intet juridisk er i sagen, kan beslutningen om Pyramiden omgøres politisk. Men hvis det skal ske, kræver det, at alle i kommunalbestyrelsen er med på ideen, da det er den samlede kommunalbestyrelse, som har indgået budgetforliget.

OPDATERET med kommentarer fra Tonni Hansen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kirketur og Kingo-aften

Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce