Annonce
forside

Tatovering gjorde sit: Ærøsk ultraløb fordobler deltagerantal og melder udsolgt

Kurt Andersen har fået lavet denne flotte tatovering som reklame for det ultraløb, som han har taget initiativ til. Til højre et billede fra førsteudgaven. Foto: Kurt Andersen og (arkiv): Anders C. Østerby

Ultraløbet Route 66, 66 kilometer Ærø rundt, melder om alt udsolgt til sin anden udgave til april. Løbsarrangørens tatovering fik de sidste tilmeldte i hus.

Ærø: Ultraløbet Route 66 blev kort før jul udsolgt med 125 løbere, hvilket er en fordobling af antallet af tilmeldte til debutløbet i 2018, hvor 63 var tilmeldt og 54 stillede til start. Det oplyser løbsleder Kurt Andersen, som er ovenud tilfreds.

- 100 var min drøm, og at vi har nået 125 er helt vildt, siger Kurt Andersen.

Om årsagerne til succesen peger han selv - grinende - på en, der er i hvert fald i slutspurten havde en tydelig effekt. Han fik nemlig i midten af december lavet en tatovering med løbets navn og logo, som fylder det meste af hans ene læg. Han tog et billede og lagde det på Facebook med teksten: "Så er Race Director gået All In for at sælge de sidste 21 ledige startnumre til løbet den 13-4-2019. Nu som løbende reklamesøjle."

Og noget tyder på, at det virkede. I hvert fald blev de sidste 25 startnumre solgt på tre dage.

- Man må jo godt være lidt tosset, som han siger.

Forsvarende vinder med igen

Og der er altså så mange, der er tossede med at løbe langt på Ærø, at der nu er venteliste for at få et startnummer til udgave nummer to. Men Kurt Andersen vil helst ikke hæve det maksimale deltagerantal, som han allerede har gjort en gang (fra 100 til 125), for det skal være en god oplevelse for alle, siger han og forklarer, at det ville blive for trangt i Ærøhallens kantine, hvor løberne mødes inden løbet, og hvor de kan få øl, vand og suppe efter løbet.

- Ude på ruten er der masser af plads, og jeg har fået lov til af halbestyreren at udvide til 125. Men man mister respekt, når man bliver ved med at udvide, og det vil vi ikke, siger han.

Egentlig overrasker det ikke løbsarrangøren, at anden udgave af Route 66 er udsolgt. For selv om et par løbere løb forkert, og selv om skiltningen ifølge Kurt Andersen kunne have været bedre og bliver det i år, fik løbet også masser af ros, blandt andet for depoterne og de frivillige hjælpere.

- Så går det som en løbeild, som han siger.

Sidste års vinder, Kent Nørmark, er med i år igen, ligesom også nummer to og tre, Carsten Friis og Lars Keld, er det. Til gengæld er ingen af de tre bedste af kvinderne med i år. De 66 kilometer Ærø rundt foregår lørdag den 13. april.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg For abonnenter

Brandfolk fik ikke besked i tide om uheld på broen: - 10 minutter kan være forskel på liv eller død, når man er fastklemt

Nordfyn For abonnenter

Rita og Søren Jensen sad i bussen, der væltede: - Vi har det udmærket

Odense

Rygetrængende ung mand gjorde sig til røver for cigaretter: - Ham skal vi nok få snakket med

OB For abonnenter

OB's Jakob Breum var ikke klar over, at hans farfars bror var med i pokalfinalen for 48 år siden

Skandaleramt region sender opråb om hjælp

Nordfyn

Turistbus kørte i grøften og væltede: 36 ældre passagerer sad indespærret

Erhverv For abonnenter

Rekord i Assens: Tobaksfabrik får et kæmpe millionoverskud

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Erhverv For abonnenter

Rekordstort overskud i fynsk øl-mekka: - Folk er rigtig glade, når de kommer ind

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Nordfyn For abonnenter

Nu udløber fristen: Hasmark Vandværk kan komme til at levere rent vand med tankbiler

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Prestigefyldt cykelfabrik lukkede produktionen og gik fra 100 til 14 ansatte: Nu er flere års underskud vendt til markant millionoverskud

Navne For abonnenter

Noah står i spidsen for Odense Pride: Han glæder sig især til ét øjeblik i år

Annonce