x
Annonce
Fyn

Tatovør-donationer spreder sig til hele landet

Tatovør Andreas Ludvigsen fik ideen til indsamlingen af håndsprit, masker og handsker efter et indslag i tv om mangel på netop disse ting på sygehusene. Nu opfordrer han alle brancher til at donere, hvis man ligger inde med tingene. Privatfoto
Mandag satte tatovør Andreas Ludvigsen, Ringe, gang i donation af værnemidler til sygehusene, som mangler. Flere og flere følger trop, og initiativtageren opfordrer andre brancher til at gøre det samme.

Ringe: - Det er ikke i morgen, at vi skal gøre det. Det skal være i dag.

Sådan lyder det fra Andreas Ludvigsen, indehaver af tatovør-forretningen Big Ace Tattoo i Ringe på Midtfyn. I mandags fik han ideen til indsamling af værnemidler som gummihandsker, håndsprit og masker fra sine tatovørkolleger på Fyn for at donere det videre til sygehuse, der står i akut mangel på samme.

- Vi må alligevel ikke arbejde nu, og ingen ved, hvornår vi kommer til det igen. Der er ingen grund til at gemme det, siger Andreas Ludvigsen.

- Jeg fik hurtigt fat i stort set alle tatovører på Fyn via mit netværk. Det er ikke alle, der har doneret, men dem, der har haft noget, de har gjort det. Det er alt lige fra et par kasser gummihandsker og håndsprit til kassevis af ting, siger Andreas Ludvigsen, der samtidig er sekretær i Dansk Tatovørlaug og regionsformand samme sted.

Indsamlingen er blevet en stor succes og har nu bredt sig til hele landet.

- Vigtigheden af at donere de her ting er bare enorm. Dem, der har noget på lager, de skal bare aflevere det. Man skal ikke gemme det, til efter karantænen er forbi, og man skal starte sin virksomhed op igen, påpeger Andreas Ludvigsen.

Han opfordrer derfor andre til at gøre det samme som tatovørerne.

- Det kan være klinikker, fysioterapeuter, massører eller sågar levendsmiddelindustrien. Har man plastikforklæder, handsker eller håndsprit, så skal det bare afleveres til sygehusene.

Annonce

Her kan du indlevere

Ubrudte pakker med håndsprit, gummihandsker, mundbind og lignende kan indleveres hos:

OUHs lager, J.B. Windsløvs Vej 6, Odense C, indgang 211 mellem kl. 7 og 17

Logistik og Forsyning, Fabriksparken 22, 2600 Glostrup, porten til venstre mellem kl. 7 og 15.

Centrallager Aalborg, Fåborgvej 19, 9290 Aalborg, port øst mellem kl. 7 og 15.

Aarhus Universitetshospital, Carl Krebs Vej 36, 8200 Aarhus N, dør S3 mellem kl. 7 og 14.

Flere oplysninger www.dansktatovoerlaug.dk/nyhederpressearkiv.

Fire steder er der indgået aftale om at aflevere værnemidler i ubrudte pakker. Det på OUH, på Aarhus Universitetshospital og på sygehusene i Glostrup og Aalborg.

- De fire indleveringssteder er forberedt på, at vi kommer. Det behøver ikke kun være tatovører, det kan være alle, fastslår Andreas Ludvigsen.

- Jeg er selv regionsformand for Fyn, og vi har en for Sjælland og for Jylland, og det er dem, der nu er kontaktpersoner på projektet, og dem, man kontakter. Hvis man ikke selv kan aflevere, kan vi arrangere, at tingene bliver hentet, siger Andreas Ludvigsen.

Man kan læse meget mere om, hvordan og hvad man skal gøre på www.dansktatovoerlaug.dk/nyhederpressearkiv.

- Når karantænen er overstået, tror jeg, at folk har forståelse for, hvis de skal vente 14 dage på at få en tatovering eller komme til fodspecialist. Så man skal bare donere det, man har, nu, opfordrer Andreas Ludvigsen.

Indsamlingen af værnemidler til sygehusene har taget fart, siden Andreas Ludvigsen satte gang i projektet i mandags. Privatfoto
Indsamlingen af værnemidler til sygehusene har taget fart, siden Andreas Ludvigsen satte gang i projektet i mandags. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce