Annonce
Indland

Tasmanerne bød Mary velkommen hjem

Tusindvis af tasmanere ventede i Hobarts gader for at hilse på kronprinsesse Mary, der for første gang besøgte sin tidligere hjemstat efter brylluppet sidste år

Annonce

"Mary, Mary, Mary". Skolebørnene i Hobart lufthavn var ikke til at styre for bare prinsesse-iver, da kronprinseparret landede kl. 16 torsdag eftermiddag lokal tid. Efter ti dage i Sydney, to dage i hovedstaden Canberra og bare fem timer i Melbourne var det endelig blevet tasmanernes tur til at se deres tidligere landskvinde.

Fra sin skoletid i Taroona High og årene i Hobart-forstaden Sandy Bay har livet for pigen Mary Donaldson ændret sig ganske betydeligt. Alle tasmanske medier var til stede, da kronprinseparret besøgte Tasmanien Universitets center for kunst.

Op mod et par tusinde ud af Hobarts befolkning på 191.000 var mødt op, og det blev råbt og skreget, som var det en rockkoncert. Især mange små piger i skoleuniformer lod begejstringen løbe frit over at se den stilfulde prinsesse med de sylespidse stiletter og dagens kunstfærdige hat med fjer på. Den isnende vind gjorde ventetiden lang udenfor universitetet.

Indenfor mødte kronprinseparret akademikere en masse, der var inviteret til en reception og overrækkelsen af de sidste tre tallerkener af sættet "Flora Tasmanica", som Mary og Frederik modtog de første udgaver af i bryllupsgave fra universitetet.

- Jeg tør næsten ikke åbne den, sagde kronprinsesse Mary, der fik hjælp til at åbne trækassen med tallerknen med motiv af kunstneren Lauren Black, der har været på et længere ophold ved Den Kongelige Danske Porcelænsfabrik i København.

I en ganske kort tale udtrykte kronprinsessen en varm tak til universitetet og til de mange tasmanere, der var mødt op udenfor.

- Det er en vidunderlig følelse at være tilbage. Jeg vil gerne takke for den varme modtagelse, sagde prinsessen og erklærede Flora Tasmanica-udstillingen for åben.

Efter en time forlod kronprinseparret universitetet, og selv om kortegen ventede lige udenfor døren, valgte det kongelige par at gå en runde blandt de mange tilskuere.

Endnu en gang samlede kronprinsesse Mary blomster og tegninger ind fra de mange børn. Iført en græsgrøn kjole med en hvid, lang frakke og bredskygget hat var Mary igen et smukt syn, og hendes perfekte udseende har fået nogle australske medier til at døbe hende "pinup prinsessen".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Lokal kok blev stukket til døde: Kæresten til den dræbtes søster anholdt

Nordfyn For abonnenter

Per giver kommunen skylden for sit mistede ben: - Der er ikke noget, der hedder menneskeværdigt i det her

Odense

Kritik af kommune i sag om ulovligheder i tidligere kro: Går efter de forkerte, mener lejerforening

Annonce