Annonce
Assens

Task force. Byrådet tager opgaven

Lokaldebat: Grundet alvorlige skævheder og direkte fejl i det kommunale udligningssystem er vi i Assens stillet overfor en barsk opgave med at få enderne til at nå sammen og tilbyde den velfærd, vi ønsker for børn og ældre.

Vi har derfor længe været i gang med det stykke arbejde, som en task-force i Odense nu skal i gang med, nemlig at se hele kommunens økonomi efter i sømmene. Derfor ville det da være paradoksalt at bruge penge på at hyre konsulenter ind til den opgave, man som byrådsmedlem er valgt til at løse. Vi skal da ikke fjerne flere midler fra velfærdsområderne for at finansiere konsulenter udefra til denne opgaveløsning.

Desuden ligger det store problem øjensynligt også et helt andet sted – nemlig i en manglende udligning, hvilket også er afdækket i en nyligt offentliggjort rapport. En rapport, der fortæller os, at Assens snydes for et trecifret millionbeløb på grund af skævheder i den kommunale udligning. Et faktum, finansministeren bekræfter i TV-2/Fyn søndag 12.maj.

Så der skal i stedet lyde en opfordring herfra til A, O og Ø om at vedkende sig opgaven i den task-force, vi alle 29 er en del af.

Også en opfordring til, at alle arbejder for, at deres respektive folketingskandidater sætter fair kommunal udligning, som det vigtigste punkt på deres dagsorden, så vi i Assens sikres en rimelig chance for at tilbyde et ordentligt velfærdsniveau.

Tænk, om et samlet byråd kunne ”rykke sammen” om den her opgaveløsning, så optimismen kan få fornyet plads.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Større overskud hos Aagaard Nielsen

Annonce