Annonce
Sport

Tarup-Paarup var lige ved at drille topholdet fra 1. division

Kampen var helt lige og kunne være tippet til begge sider. Det var svært at se, at de to mandskaber til hverdag holder til i hver sin række. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Efter en hel lige kamp kunne Thisted rejse hjem efter en sejr på 1-0 over Tarup-Paarup, der nu er ude af pokalturneringen.

Fodbold: Det var en hel lige kamp onsdag, da nyoprykkede Tarup-Paarup fra 2. division mødte topholdet fra 1. division Thisted i 2. runde af pokalturneringen. Det eneste der adskilte klubberne var effektiviteten, som gjorde, at Thisted kunne rejse hjem med en 1-0 sejr.

Udeholdet, der befinder sig på en delt førsteplads i 1. division, havde en del reserver med i startopstillingen. Normale startere som Mathias Rosenørn, Mathias Pedersen, Glenn Rask, Sakari Tukiainen, Jeppe Mehl og Christian Kusk var udeladt. Og uden dem var niveauforskellen udvisket mellem holdene.

Efter at være presset tilbage i begyndelsen af kampen fik fynboerne kæmpet sig ind i opgøret. Ingen af holdene formåede at spille sig frem til en regulær chance i første halvleg, der foreløb med meget få højintense løb. Det eneste højdepunkt var da fynboernes højrefløj Ali El-Haj forsøgte sig fra 30 meter med et drilsk skud, som ramte overlæggeren.

Annonce

Tarup-Paarup-Thisted 0-0 (0-1)

Pokalturneringen, 2. runde.

Mål: 0-1 Kasper Yde Hedegaard (61) scorer fra det lillefelt.

Advarsler: Ingen.

Holdopstilling Tarup-Paarup: Peter Petersen-Daniel Høi, Benjamin Hansen (Jakob Jensen, 55), Kasper Skræp, Mikkel Foged-Mads Bertelsen (Anders Østergaard, 45), Mads Holm, Rasmus Nørgaard, Ali El-Haj-Anders Fønss (Elias Lamnaouar, 57), Jonas Bendtzen.

Bedste spiller: Tarup-Paarup: Ali El-HajDommer: Benjamin Helm Svedborg.

Tilskuere: 166.

TPI's næste kamp: Fredag den 14. september klokken 19 Kolding-TPI.

Da træningen på banen ved siden af var slut, fik Tarup-Paarup ekstra opbakning fra de unge mennesker. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Saksespark vækkede publikum

Tarup-Paarup skal allerede spille igen fredag, hvor klubben møder Kolding. Fynboerne har derfor kort tid til at restituere. Udeholdet har gang i en kanonsæson, og man fristedes næsten til at tro, at de to klubber havde givet hinanden hånd på at begynde anden halvleg i et endnu lavere tempo.

Et kvarter inde i 2. halvleg opstod kampens første mulighed. Gæsternes Kasper Yde Hedegaard modtog bolden tæt under mål og kunne uden besvær sende bolden i netmaskerne bag en prisgivet Victor Larsen.

Målet åbnede kampen op. To minutter senere var udeholdet igen på spil - afslutningen blev afværget af stolpen.

Jonas Bendtzen havde en gylden mulighed for at udligne kampen i det 75. minut. I det lille felt modtog han bolden, men på en eller anden måde lykkedes det ham at skovle bolden over mål.

I det 89. minut var Jonas Bendtzen igen på spil. Et indlæg dumper ned bag ham, hvilket får ham til at forsøge sig med et saksespark, som udeholdets målmand ikke kunne holde i første ombæring, men som han fik under kontrol efterfølgende.

En kamp som alle andre

Tarup-Paarups cheftræner Jan Knudsen kunne generelt lide, hvad han så fra sine spillere.

- Vi spiller fint med, producerer flere angreb end dem og har de største chancer. Thisted er bedre end os på førsteberøringen og har mere ro i deres spil. Forskellen er at Thisted scorer på deres chance. Hvis vi havde været lige så effektive som dem, så havde vi vundet i dag, siger han og fortsætter:

- Når vi begår opspilsfejl, så er modstanderne dygtige til at score. Vi venter for meget, og er ikke bevægelige nok.

Selvom aktører i sportsverdenen ofte siger, at de tager en kamp ad gangen, så påvirkede fredagens kamp mod Kolding onsdagens pokalkamp.

- Vi har doseret spillerne efter, hvem vi forventer skal begynde kampen fredag mod Kolding. Vi har nogle stykker, der spillede 90 minutter, som også skal begynde inde fredag, fordi vi har vurderet, de kunne holde til det, siger Jan Knudsen og fortsætter:

- Vi ville gerne være gået videre, men i sidste ende er turneringen det vigtigste for os.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Annonce