Annonce
Erhverv

Tarteletmiraklet på Diagonalkroen: Solgte to ton tarteletfyld på en uge

Lasse Lindberg har i disse dage rygende travlt med at lave tarteletfyld. Han har på en uge solgt i omegnen af to ton af denne danske nationalspise. Foto: Jim Hoff
Fester og selskaber er der lukket ned for, så hvordan skaber man så en omsætning ud over den sædvanlige restaurantdrift? Svaret er lige så enkelt, som det er genialt: Man laver da bare tarteletfyld ad libitum til folket.

Give: Restaurationsbranchen er grundet covid-19 og de følgende forbud, påbud og restriktioner tæt på at være slået tilbage til nul. Fester, selskaber og større arrangementer er lagt i fryseren, så hvordan er det så lige, man holder gang i hjulene?

Jo, det handler dels om fortsat at sætte sine kompetencer i spil og ikke mindst at tænke lidt kækt ud af boksen.

Denne kampvilje og kreative tilgang er i bund og grund essensen af det tiltag, som den lokale masterchef Lasse Lindberg søsatte i sidste uge, hvor han fik den idé at lave tarteletfyld, som han solgte til det sultne godtfolk i Give og omegn. Mormormad, når det er bedst, ganske enkelt.

Annonce

300 kilo revet væk på 50 minutter

At danskerne har en udpræget svaghed for netop tarteletter med dertil hørende hønsekødsfyld, er næppe en statshemmelighed, og projektet fik da også voldsom medvind på cykelstien allerede fra starten.

- Vi lancerede vores tilbud om tarteletfyld som et "ja-tak-tilbud" på Facebook midt i sidste uge, hvor folk selv skal afhente det her på kroen. Efter blot 50 minutter måtte vi simpelthen stoppe tilbuddet. Det gik helt amok. Der var bestilt 300 kilo på under en time, og vi havde simpelthen ikke flere råvarer, fortæller Lasse Lindberg.


Jeg må indrømme, at denne fantastiske grænsende til voldsomme efterspørgsel her kommer bag på mig . Det betyder jo, at vi har solgt 16-17.000 tarteletter på en uge.

Lasse Lindberg, Lindberg Dining


Han fik bestilt flere råvarer hjem, så der kunne laves yderligere 80 treliters bøtter med tarteletfyld, svarende til 250 kilo. Dermed kunne kroen alt i alt sende 600 liter tarteletfyld ud af døren - svarende til cirka 200 treliters-bøtter.

Annonce

16-17.000 tarteletter ud af huset på en uge

Så troede Lasse Lindberg egentlig, at markedet var mættet, om man så må sige. Men nej. Dette var blot starten på en tartelethunger, der åbenbart bredte sig som en epidemi på Give-egnen.

- Vi blev ved med at få henvendelser. Både fra folk, der havde købt første gang, og som gerne ville have en ny omgang, og fra nye kunder, der også ville med på vognen. Vi er nu nået op på 412 nye bestillinger af trekilos-bøtter med tarteletfyld, så jeg måtte have godt fat i mine leverandører igen, og så skal der ellers bare laves tarteletfyld 24-7 de næste par dage, lyder det fra en ved tanken om det forestående bjerg af en arbejdsopgave pænt forpustet og dog storsmilende Lasse Lindberg.

Med de nye bestillinger på blokken når man altså op i nærheden af to ton solgt - og hjemmelavet i det nye køkken - tarteletfyld, der skal ud og gøre godt i en masse lokale maver.

- Jeg må indrømme, at denne fantastiske grænsende til voldsomme efterspørgsel her kommer bag på mig. Omregnet betyder det jo, hvis vi forudsætter, at hver trekilos-bøtte giver 25 tarteletter, at vi har solgt 16-17.000 tarteletter på en uge - og det er kun fyldet. Skallerne skal folk selv købe ved bageren eller i brugsen. Det er da helt vildt, konstaterer den driftige kok, mens telefonen ringer med besked om, at der er en sending aspargessnitter på vej.

Annonce

Frisk på frisk fisk fra Skagen Frisk?

Tilbuddet om køb af tarteletfyld gælder ugen ud, men hvis efterspørgslen fortsætter, så er Lasse klar til en ny runde.

Han har dog rodet sig ind i en ny plan B, idet han har lavet en aftale med Skagen Frisk, en lokal fiskehandler fra det nordjyske.

- De næste tre uger kan man afhente frisk nyfanget fisk her på kroen. Jeg kender personligt Jan Nielsen fra Skagen Frisk, og da han p.t. ikke kan afsætte sine varer i det nordjyske på grund af corona/mink-krisen, hjælper jeg ham med at aftage nogle fisk lige fra laks, muslinger, rejer og til rødspætter. Også her er ordrerne begyndt at vælte ind, fortæller Lasse Lindberg.

Alt dette er på spil alt imens, der også lige skal gøres klar til mortensaften, hvor der er stemplet 120 kuverter ind på ordreblokken.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Bygger ny fabrik til 25 millioner kroner efter rekordoverskud: - Vi vil være dobbelt så store om fire år

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Det er muligt at ramme de kriminelle bander: Nu får Odense gode råd af de bedste

Fyn For abonnenter

Køreelever i tomgang: 17-årige Agnes har ventet en måned på at komme til køreprøve - frygter at glemme det, hun har lært

Nyborg

Mysteriet, der ingen ende vil tage: Hvem ejer vippefyret - og er det i virkeligheden en knaldstation?

Assens For abonnenter

42-årig på anklagebænken for grov vold mod kæreste: Puttede stoffer i drink, snittede hende med køkkenkniv og klippede hendes lange hår af

Odense

1.000 IT-svindlere banker på porten hver dag: - De forsøger at lokke brugernavn og password fra os

Navne For abonnenter

Odenses Elvis brænder for badminton: - Min frivillighed er tilbagebetaling for det, sporten har givet mig

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Podcast

Lyt: Kirsten og Erling har været enige om (næsten) alt i 60 år

Kerteminde

Har du undret dig? Derfor har Kerteminde Kommune ingen hjemløse

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Faaborg-Midtfyn

Formand glad for ny aftale med greven: Egeskov Marked fik overskud trods færre kræmmere

Odense For abonnenter

Vild kokain-variant skaber alvorlige problemer i Odenses gader: - Folk bliver sindssyge i hovedet af det

Bagsiden For abonnenter

Quiz: Gæt fynske nyheder og vind ugens bog

Annonce