Annonce
Erhverv

Tarteleteventyret stikker helt af: Nu har kroen solgt 12 ton tarteletfyld

Lasse Lindberg, der er masterchef på Diagonalkroen Give, nærmets døgnproducerer tarteletfyld for tiden, efter medierne skrev om det første tarteleteventyr. Samtidig er der også godt gang i salget af frisk fisk. Foto: Jim Hoff
Efter medierne har sat gaflen i fortællingen om tarteleteventyret på Diagonalkroen i Give er det gået helt agurk: Chefkok Lasse Lindberg må flytte produktionen til et større produktionskøkken og går nu landsdækkende med salg af tarteletfyld.

GIVE: Først var det Give Avis-online, så var det Vejle Amts Folkeblad, dernæst var det TV 2, der berettede om det bemærkelsesværdige tarteleteventyr på Diagonalkroen, hvor Lasse Lindberg fra Lindberg Dining på blot en uge sprøjtede hele to ton tarteletfyld ud til det sultne godtfolk på Give-egnen.

Torsdag aften røg denne nyhed på TV 2 i bedste sendetid, og så gik det lige pludselig om muligt endnu stærkere.

Den velsmagende nyhed fik elektronisk trav i æteren i en grad, så folk fra hele landet ringede til Lasse Lindberg for at bestille tarteletfyld og dermed blive en del af den fantastiske historie med gastronomiske overtoner, som der skrives i disse dage på Diagonalkroen i Give.

Annonce

Kunder fra Tønder og København

Sagt med en lille journalistisk stramning, så fylder Lasse Lindbergs nu legendariske tarteletfyld mere på egnen rent mediemæssigt end både hedengangne mink og den ellers verdensomspændende corona. Og det er lidt af en præstation i en tid, hvor dårlige nyheder clickbaiter noget mere end de gode af slagsen.

- 50 sekunder efter indslaget i TV 2 begyndte min telefon at kime uafbrudt. Det var folk fra hele landet, der ville købe tarteletfyld. Jeg havde en herre fra København, der spurgte, om jeg ikke kunne sende tre bøtter med tarteletfyld. Der var et ægtepar fra Tønder, der ville komme til Give og hente tarteletfyld - og sådan blev det ved, lyder det fra en rødkindet, bredt smilende og lettere forpustet Lasse Lindberg.

Efterspørgslen eksploderede så meget hen over få timer, at den nu uofficielle danmarksmester i tarteletfyld måtte bestille 3000 liter mælk hjem, fem paller med kyllingebryst, seks paller aspargessnitter og 100 kilo salt.

Annonce

Kroens køkken alt for lille

Og ikke nok med det. Give, kroens nybyggede køkkenfaciliteter i hvert fald, blev simpelthen for lille til denne nye produktion, der ender med at generere godt 10 ton tarteletfyld til udlevering torsdag den 19. november.


50 sekunder efter indslaget i TV 2 begyndte min telefon at kime uafbrudt. Det var folk fra hele landet, der ville købe tarteletfyld

Lasse Lindberg, indehaver Lindberg Dining


Derfor har Lasse Lindberg lejet og flyttet produktionen til et stort industrikøkken, der med 600 liters gryder er gearet til opgaven, samt en kølebil med lift til at fragte varerne til kroen.

- Jeg har lejet mig ind i gode lokaler, hvor jeg en uge frem sammen med mine uddannede kokke laver tarteletfyld. Det er de samme råvarer, og det er de samme kokke, der sammen med mig laver tarteletfyldet. Vi er så klar i Give på torsdag, hvor vi laver drive in, hvor folk kan afhente deres tarteletfyld. Og mon ikke der kommer i omegnen af 1000 mennesker, konstaterer Lasse Lindberg.

Det ligner en tidlig og sjælden trafikprop i Give denne tartelettorsdag.

Annonce

Omsætter for 450.000 i ren tarteletfyld

Ingen tvivl om at de god kokke nu i den grad skal smøge ærmerne op de næste dage, og det er de også klar til. Men Lasse Lindberg understreger, at selv om det vælter ind med ordrer, så kommer det ikke til at ske, at man går på kompromis med kvaliteten. Og det kommer heller ikke til at ske, at man siger ja tak til ordrer, hvis man ikke har tid og mandskab til at lave det kvalitetsprodukt, som man kan stå på mål for.

- Derudover har vi jo stadigvæk en restaurant, der skal passes i det daglige, men heldigvis har jeg nok en tre-fire bogstaver af det der ADHD, så der er krudt nok på tanken til at overkomme det hele, konstaterer Lasse Lindberg med et stort smil, der signalerer både stolthed og glæde over, at han i den grad har ramt plet med sit legendariske tartelettiltag.

Og når det regner på præsten, så drypper det også på degnen. Det her tiltag har nemlig ikke kun sat Give og Diagonalkroen på danmarkskortet; det har også givet en rigtig velgørende vitaminindsprøjtning til en bundlinje, der ellers nok har fået ridser i lakken efter den seneste coronanedlukning af fester og selskaber.

- Når vi rammer torsdag og den sidste kunde har fået sin bøtte med tarteletfyld, har vi omsat for 450.000 kroner - bare i ren salg af tarteletfyld. Det er på alle måder mindst ligeså godt, som hvis vi havde haft fester og selskaber. Så jeg er 'rimelig godt tilfreds' med, at jeg med det her tiltag har knækket koden i forhold til den nedgang coronaen har betydet, siger Lasse Lindberg.

Annonce

Landsdækkende salg af tarteletfyld 1. december

Udover at tæppebombe det meste af landet med lækkert tarteletfyld har Lasse Lindberg også gang i et helt forrygende salg af frisk fisk. Her omsatte han fredag den 13.11, af alle dage,  for 75.000 kroner - og der er to uger tilbage med fiskesalget også.

Og så en lille sjov dessert at gå hjem på: Selv om den gode masterchef har banket nu op mod hvad svarer til 90.000 tarteletter ud over rampen, så har han endnu ikke selv spist en eneste tartelet.

- Jeg har da smagt sovsen til, men har ikke haft tid og ro til at spise en tartelet endnu, når den kommercielt kreative kok lige at sige, inden der råbes efter ham ude fra køkkenet.

Fiskemanden fra Skagen Frisk er kommet - og så skal der mellem bjerge af bøtter med tarteletfyld ellers bankes rødspætter, laks, rejer og kuller hen over disken til den lange række af ventende fiskeglade kunder.

Lasse Lindberg har taget konsekvensen af dette fantastiske tarteleteventyr og den tæt på vanvittige efterspørgsel og har besluttet, at han pr. 1. december bliver hele Danmarks tarteletfyldsleverandør. Fra og med denne dag modtager han bestillinger fra hele landet og leverer tarteletfyldet direkte til døren, hvis det ønskes.

Der produceres hver onsdag, og så er der salg og afsendelse her torsdag. Logistikken med bestillinger kommer til at foregå på www.tarteletfyld.dk og på Lindberg Dinings Facebookside.

Annonce
Fyn For abonnenter

Køreelever i tomgang: 17-årige Agnes har ventet en måned på at komme til køreprøve - frygter at glemme det, hun har lært

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Det er muligt at ramme de kriminelle bander: Nu får Odense gode råd af de bedste

Odense For abonnenter

Vild kokain-variant skaber alvorlige problemer i Odenses gader: - Folk bliver sindssyge i hovedet af det

Nyborg

Mysteriet, der ingen ende vil tage: Hvem ejer vippefyret - og er det i virkeligheden en knaldstation?

Assens For abonnenter

42-årig på anklagebænken for grov vold mod kæreste: Puttede stoffer i drink, snittede hende med køkkenkniv og klippede hendes lange hår af

Odense

1.000 IT-svindlere banker på porten hver dag: - De forsøger at lokke brugernavn og password fra os

Middelfart For abonnenter

Bygger ny fabrik til 25 millioner kroner efter rekordoverskud: - Vi vil være dobbelt så store om fire år

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Debat

På kant: Tre forudsætninger for debatten om muslimer

Kerteminde

Har du undret dig? Derfor har Kerteminde Kommune ingen hjemløse

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Navne For abonnenter

Odenses Elvis brænder for badminton: - Min frivillighed er tilbagebetaling for det, sporten har givet mig

Erhverv For abonnenter

Bitcoin-pioner i Schweiz køber Sarahs drøm om at støvsuge verdenshavene for mikroplast

Faaborg-Midtfyn

Formand glad for ny aftale med greven: Egeskov Marked fik overskud trods færre kræmmere

Annonce