Annonce
Erhverv

Tartelet-kongen gik i clinch med Fødevarestyrelsen: Nu kan han beholde sin elitesmiley

I godt et døgn troede Lasse Lindberg, at han måtte vinke farvel til sin elitesmiley, men onsdag eftermiddag fik han besked om, at Fødevarestyrelsen havde ændret sin afgørelse. Arkivfoto: Jim Hoff
Egentlig kunne Lasse Lindberg se frem til at miste sin elitesmiley, efter at Fødevarestyrelsen var på et længere kontrolbesøg hos ham. Efterfølgende har myndigheden valgt at ændre sin konklusion, fordi den afgørende forseelse ligger under bagatelgrænsen.

Give: For en stund blev det ellers himmelflyvende salg af tarteletter og tilhørende fyld vendt til undren og frustration for indehaver af Lindberg Dining og tarteletfyld.dk, Lasse Lindberg.

Tirsdag havde kokken, som de seneste måneder på det nærmeste er blevet landskendt på at lave tarteletfyld, besøg af to medarbejdere fra Fødevarestyrelsen.

I fire-fem timer kontrollerede de produkter og produktionsforhold på både Diagonalkroen og i det lejede produktionskøkken i Ikast.

Annonce

Her blev der stillet spørgsmål og søgt dokumentation til egenkontrol, temperaturmålinger, varemodtagelse, nedkølings- og opvarmningsprocessor samt bakterieprøver. Alt sammen viste sig med en enkelt undtagelse at være fint.

Det eneste, der ikke var udført korrekt, var, at der var kopieret en forkert ingrediensliste fra en anden type af samme producents tarteletskal ind.

- Ved forespørgsmål til voul-au-vents oplysninger fremviser virksomheden kassse med produkt. Ingredienslisten på dette produkt er ikke overensstemmende med oplysningerne på hjemmesiden.

Det første resultat af kontrolbesøget, hvor Fødevarestyrelsen både aflagde besøg på Diagonalkroen samt i produktionskøkkenet i Ikast resulterede i, at Lindberg Dining fik en smiley med indsærpelse. Den afgørelse er nu ændret, således at Lindberg Dining beholder sin elitesmiley. Privatfoto

Dette erkender Lasse Lindberg.

- Der er ingen tvivl om, at vi laver en fejl, siger han og understreger, at det ikke er gjort bevidst, og at man på ingen måde har forsøgt at lave vildledende markedsføring.

En bagatelagtig overskridelse

Han fortæller, at fejlen er opstået, idet en af hans medarbejdere ved en fejl har kopieret teksten fra en anden type tarteletskal ind på hjemmesiden. Når kunderne har bestilt tarteletten, har den korrekte ingrediensliste hele tiden fulgt med, siger Lasse Lindberg.


Når vi ligger på tvivlstilfælde, har vi juristerne til at være dem, der sørger for, at det bliver bedømt ensartet landet over.

Bente Holst, fødevarechef ved Fødevarestyrelsen


Han mente slet ikke, det burde være tilstrækkeligt til, at han ikke kunne fastholde sin elitesmiley, og samtidig blev pålagt at betale to opfølgende kontrolbesøg.

Fejlen blev rettet med det samme, men det var altså i første omgang ikke nok til, at Lindberg Dining kunne beholde sin elitesmiley.

Derfor lagde Lasse Lindberg en video på Facebook, hvor han kritiserede Fødevarestyrelsens afgørelse samt i en skarp tone opfordrede andre erhvervsdrivende til at lade være med at sætte gang i nye initiativer.

- Sæt jer tilbage og få jeres hjælpepakker, for hvis I sætter noget i gang, så får man kun utak.

Videoen er siden set af flere tusind mennesker, og i kommentarsporet har over 500 personer givet deres holdning til kende. Rigtig mange mange kommer med opmuntrende hilsner og undrer sig over Fødevarestyrelsens beslutning.

Få timer efter, at Vejle Amts Folkeblad havde været i kontakt med Lasse Lindberg for at høre hans udlægning af sagen, kunne han onsdag eftermiddag oplyse, at han var blevet kontaktet af Fødevarestyrelsen. Den har besluttet, at han på baggrund af tirsdagens kontrolbesøg får tildelt endnu en glad smiley. Dermed kan Lindberg Dining beholde sin elitesmiley.

- Det, de har lagt vægt på, er, at det er en bagatelagtig overtrædelse, og der har på intet tidspunkt været risiko for, at nogle kunne blive syge af det her, hvis de var allergiske over for eksempelvis æg, siger Lasse Lindberg.

Annonce

Jurister sikrer ensartethed

Bente Holst er fødevarechef hos Fødevarestyrelsen i afdelingen FødevareSydVest. Hun fortæller, at det langt fra er unormalt, at resultatet af et kontrolbesøg først bliver endelig afgjort, når den konkrete sag er blevet vurderet af Fødevarestyrelsens jurister. De vurderer efter proportionsprincippet, om sanktionen stemmer overens med overtrædelsen.

- Når der er tvivlstilfælde, så har vi juristerne, som sørger for, at det bliver bedømt ensartet landet over. Jeg mener, det er det helt rigtige, vi gør. Den her sag er ganske typisk. Der er ikke noget specielt i, at vi har taget kontorlrapporten med hjem og får en drøftelse med juristerne.

Risikerer I ikke at miste troværdighed, når I først holder fast i afgørelsen og siden ændrer kontrolresultatet inden for så kort tid?

- Det burde vi ikke - tværtimod vil jeg mene, det en sikkerhed for virksomheden, at vi prøver det efter derhjemme. Både så vi er helt sikre på, at det er den rette sanktion, virksomheden får, men også så vi er sikre på at være ensartede, siger Bente Holst.

Annonce

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Odense For abonnenter

Gæster kom fra udlandet for at se letbanen i Odense: Svensker kalder den for en eksemplarisk letbane

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Se alle de festlige billeder: Nu kører letbanen i Odense

Kultur For abonnenter

Ferme fynske fortællere: Et forår præget af blomstrende popdebutanter

Sport

Se video-analysen: Denne gang fandt Esbjerg de magiske greb - nu skal Odense Håndbold finde guldet i egen have

Assens

Det så sort og 'utidigt' ud, men Hans klarede turen Fyn rundt: SCO'en fra 1974 måtte pludselig skiftes ud med en Puch Maxi

Hundredvis af ben amputeret, mulige dødsfald og topchef fyret med millionhåndtryk: Det her skal du vide om skandalesagen

Odense

Mød Danmarks største letbane-nørd: Henrik rejser 10 gange om året - bare for at kigge på letbaner

Middelfart For abonnenter

Salg af kommende bæredygtig bydel trækker ud: Derfor er jorden endnu ikke solgt

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Assens

Mug på væggene, fugtplamager og skimmelvækst: Staten sælger nedslidte ejendomme, efter 100.000 træer er plantet i området

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Kerteminde

Stine efterlyser legekammerater til nyt butiksfællesskab: Vil gerne dele 120 kvadratmeter med andre kreative ildsjæle

Assens For abonnenter

825 tons sand blev pumpet op fra det fynske øhav: Nu ligger det bag idrætshallen og er snart klar til brug

Nyborg

Tour de nybegynder med Brian Holm: Cykelstjerne svarede på 'dumme' spørgsmål

Annonce