Annonce
Assens

Tankstation drukner i pakker: - Det hober sig op fra dag til dag

Sådan så der ud hos Shell i Glamsbjerg fredag middag. Foto: Ole Christiansen
Shell i Glamsbjerg har oplevet en fordobling i antal pakker og beder kunder om at hente deres forsendelser med det samme. Black Friday og julehandlen kommer til at sætte ekstra meget pres på, mener butikschef.
Annonce

Glamsbjerg: Fredag over middag kunne man næsten ikke komme frem hos Shell i Glamsbjerg for bare pakker, der stod stablet på gulvet. Tankstationen har oplevet en eksplosiv vækst i sin pakkeshop under coronakrisen og ser frem mod Black Friday og julehandlen med bekymring.

"Hjælp, hjælp, vi er ved at drukne i pakker, du må meget gerne hente dine pakker. På forhånd tak, Shell Glamsbjerg".

Sådan skrev indehaver Ole Christiansen fredag på tankstationens facebookside. Hans søn, Mads Christiansen, som er butiksansvarlig, håber, at kunderne tager bønnen til sig.

- Hovedproblemet er, at folk måske bestiller fire-fem pakker, og så venter de med at hente dem, til den sidste er kommet, forklarer han.

Lige nu har Shell typisk 100 pakker på lager hver dag, og oveni kommer en daglig leverance på omkring 100 pakker fra GLS og i tilgift nogle fra Bring og DAO.

- Der opstår en flaskehals, og det hober sig op fra dag til dag, siger Mads Christiansen.

Under coronakrisen er nethandlen vokset markant i hele landet, skriver Danmarks Statistik på sin hjemmeside. Mellem 2019 og 2020 er der kommet 220.000 nye internethandlende, og det er især i aldersgruppen 70 til 74 år, nethandlen er vokset, fremgår det.

Det billede genkender Mads Christiansen tydeligt. I løbet af de seneste to år er antallet af pakkehåndteringer hos Shell Glamsbjerg fordoblet, og i perioder med spidsbelastning må man kalde ekstra hjælp ind til at udlevere pakker.

Annonce

En god forretning

Selvom antallet af pakker er stigende, og der kan være pres på udleveringen, overvejer tankstationen ikke at sløjfe sin pakkeshop.


Der har været en kæmpe stigning. I sidste ende kan vi trække i bremsen og bede pakkefirmaerne om at finde en anden pakkeshop, men det håber vi selvfølgelig ikke bliver nødvendigt.

Jan Hansen, brugsuddeler i Tommerup Stationsby


- Det er en del af indtjeningen. Vi sælger ikke længere varer som tandpasta og lignende, så vi er nødt til at tilbyde noget andet, og jeg synes, vi tjener fornuftigt på det, lyder det fra Mads Christiansen, som imødeser den kommende uge med en vis spænding.

På fredag er det Black Friday, hvor mange netbutikker sælger varer til spotpris. Derefter kommer julehandlen. Så det er vigtigt, at kunder sørger for at hente deres pakke så snart, de får besked om, at den er ankommet til pakkeshoppen, siger han.

Annonce

Julehandlen venter

I Superbrugsen i Tommerup Stationsby har man også oplevet en stigende efterspørgsel i pakkeshoppen, og derfor har man valgt at udvide den med en tredjedel, fortæller brugsuddeler Jan Hansen.

Det skyldes både, at nethandlen er steget på grund af Covid-19, og at man sidste jul oplevede at have for lille kapacitet, forklarer han.

- Der har været en kæmpe stigning. I sidste ende kan vi trække i bremsen og bede pakkefirmaerne om at finde en anden pakkeshop, men det håber vi selvfølgelig ikke bliver nødvendigt, siger Jan Hansen.

- Når vi nærmer os jul, begynder vi at lægge opslag på Facebook, hvor vi beder folk om at tænke over at hente deres pakker, lyder det fra brugsuddeleren.

Også hos Tøjeksperten i Haarby har man pakkeshop, og også her forventer man, at mængden af pakker vil stige i den kommende tid.

Endnu er der dog ingen problemer med kapaciteten, oplyser souschef Jakob Hansen.

- Men når vi når til slutningen af november eller starten af december, frigiver vi en ekstra reol til pakkeopbevaring, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Mødre til kræftramte børn støtter hinanden og kæmper for behandling på OUH: Børnene får lov at have en barndom

Fyn

Fynsk professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce