Annonce
Erhverv

Tankanlæg og spisesteder ved motorvejen: detaljerne holdes hemmelige

Serviceanlægget placeres mellem Industrivej og Gl. Hovedvej med indkørsel fra Industrivej. Der er ikke sket så meget på grunden, da byggetilladelserne er endnu ikke i hus. Arkivfoto: Martin Kloster
Det er firmaet Stender A/S i Kolding, der står bag projektet restauranter og tankanlæg ved motorvejsafkørslen i Grønnemose. Det varer formentlig ikke længe inden man er klar til første spadestik, direktøren er dog sparsom med detaljerne.

Grønnemose: Servicecentret med tankstation, fastfood-restauranter og bilvask er rykket et skridt nærmere realiseringen med en vedtaget lokalplan for projektet. Initiativtageren, direktør Carsten Stender, Stender Projektudvikling A/S i Kolding, er dog ikke videre meddelsom med hensyn til detaljerne om, hvilke restauranter, der bliver tale om, og hvem der skal drive tankanlægget.

Han fortæller, at det er udsigten til et stigende behov for ladestandere til el-biler kombineret med udvidelsen af den vestfynske motorvej og beliggenheden hvor motorvej og hovedvej mødes, der har gjort stedet interessant for et projekt.

I følge lokalplanen, der henholder sig til tal fra 2014, kører der 9000 biler i døgnet på Gl. Hovedvej, det antages, at trafikken fra motorvejen til serviceanlægget vil bidrage med 600 biler.

Det er Stender A/S, der har købt grunden og foreløbig solgt en del af den videre til Assens Forsyning, som vil etablere en regnvandssø på området. Det bliver Stender A/S, der opfører restauranterne, mens tankanlægget er et såkaldt konceptbyggeri, som indehaveren selv står for. Hvilke restauranter, der rykker ind, forbliver en hemmelighed indtil videre.

- Vi ved godt hvilke restauranter, der bliver tale om, men det må de selv melde ud, siger Carsten Stender, der heller ikke vil fortælle, hvor mange restauranter, der kommer. Firmaet har lavet et lignende serviceanlæg ved Greve, hvor der er fire restauranter.

- Det kommer der nok ikke i Grønnemose, men jeg kan ikke udelukke, at der kommer flere end en, lyder det fra Carsten Stender.

Af skitsen i lokalplanen fremgår tre restauranter, mens der af en alternativ skitse i lokalplanen fremgår to restauranter. Det skyldes, at der også skal være plads til et forsinkelsesbassin til at tage overfladevandet fra serviceanlægget. Assens Forsyning bekræfter at have købt et areal på 3100 kvadratmeter til etablering af et bassin på 1000 kubikmeter.

I Greve er der en OK-tank, en Kentucky Fried Chicken, en Burger King og en Sunset Boulevard, men om det bliver de samme, der kommer til at byde sig til i Grønnemose, må foreløbig bero på et gæt

Annonce

Pylon blev en hurdle

Mens lokalplansamarbejdet med Assens Kommune er gået glat, var det lidt sværere at få Vejdirektoratet til at acceptere en 30 meter høj pylon, så man på god afstand kan se, hvad stedet kan tilbyde. En højde, som Carsten Stender mener er nødvendig for at kunne ses på grund af skråninger og meget bevoksning i området.

En enkelt klage har der også været fra lokalområdet vedrørende afledning af regnvand fra befæstede arealer, men den er, oplyser Assens Kommune, netop blevet afvist, fordi der ikke var retsligt grundlag for den.

Således mangler kun de endelige byggetilladelser, som endnu ikke er i hus. Derfor har Carsten Stender heller ikke et bud på, hvornår spaden kommer i jorden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce