Annonce
Middelfart

Tanja har pustet kreativt liv i det gamle apotek: - Det skal være et levende hus i alle kroge

Tanja Brinck Bentzon har deltaget i frisørkonkurrencerne DM i trend Vision i 2011 og 2016, hvor hun kom på hhv. 1. og 2. pladsen. I 2011 deltog hun i VM i trend vision i New York, hvor hun kom på 8. pladsen ud af 53. Foto: Mathias Banke.
Det gamle apotek i Middelfart har fået nyt liv efter iværksætter Tanja Brinck Bentzon overtog stedet i marts. Nu er apoteket transformeret til frisørsalon, butik, eventhus og showroom, der bærer præg af Tanja Brinck Bentzon fannikske rødder.
Annonce

Middelfart: I marts overtog Tanja Brinck Bentzon det gamle apotek på Algade 36 i Middelfart. Efter måneders hårdt arbejde var hun 9. juni klar til åbne stedet, der nu er transformeret til en frisørsalon i helt unikke rammer.

Stedet er dog mere end blot en salon. Ud over frisørprodukter er hylderne fyldte med blandt andet beklædningsgenstande, keramik, smykker og flasker med gin og tonic sirup. Det har én fællesnævner: Fanø, hvor Tanja Brinck Bentzon selv er født.

- Fanø er en del af mit DNA, og de her varer er nogle, man ikke bare kan købe hos naboen. De er unikke, fortæller Tanja Brinck Bentzon, der i dag er 36 år og bosat i Middelfart med sin mand og deres to børn.

Annonce

Et levende hus

Planerne for Brinck Bentzon Studio, som forretningen hedder, stopper dog ikke der. Tanja Brinck Bentzon ser nemlig en masse muligheder for, hvad det nye rum kan benyttes til. Derfor er det muligt for andre at leje rummet.

- Det kan være events, workshops, modeshows eller noget helt andet. Tanken er, at det skal være et levende hus i alle kroge, for det her rum er så smukt, og det har en historie for Middelfart. Så selvom man er skaldet, skal man også kunne bruge det, forklarer Tanja Brinck Bentzon.

Det gamle apotek er ikke til at kende - lige på nær det gamle skilt, der hænger over døren. Det skal dog tages ned for at undgå forvirring. Foto: Mathias Banke.

Den vision understreges af kunsten, der pryder lokalet. Det er lavet af kunstneren Christina Julsgaard, men på et tidspunkt bliver værkerne roteret ud, og derved får salonen også funktion som et kunstgalleri.


Jeg håber, at alle nysgerrige kommer og kigger, så jeg kan få bredt budskabet om, hvad konceptet er.

Tanja Brinck Bentzon


Annonce

Partnerskab

Tanja Brinck Bentzon har også indgået et partnerskab med hårprodukt-producenten Goldwell. Alle dens produkter står på salonens hylder, og selskabet ejer den italienske virksomhed Sassi, der har speciallavet salonens frisørinventar.

- Studiet skal være working showroom for Goldwells produkter, og forretningen her bliver Goldwells flagship store for hele Norden. Jeg arbejder også som freelance educator for Goldwell, så jeg kommer til at skulle undervise andre frisører i at bruge dens produkter, siger Tanja Brinck Bentzon.

Selvom studiet snart har haft åbent i en måned, inviterer Tanja Brinck Bentzon alle interesserede til åbent hus lørdag 4. juli mellem 12 og 16. Her kan man opleve det gamle apoteks transformation, møde kunstnerne, der har ting til salg i butikken, samt smage på ginen fra Fanø.

- Vi skal bare have en hyggelig dag, og jeg håber, at alle nysgerrige kommer og kigger, så jeg kan få bredt budskabet om, hvad konceptet er, fortæller Tanja Brinck Bentzon.

Tanja Brinck Bentzon har stadig kontakter på Fanø, såsom personen, der står bag disse flasker med gin og tonic sirup. Foto: Mathias Banke.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce