Annonce
forside

Tang på stranden: Kommunalpolitiker vil have renset festivalstranden

Erik Jørgensen (SF) mener, at det er kommunens opgave at rense stranden ved Bellevue oftere for at tilgodese de mange tusinde festivalgæster. Foto: Martin Ytting Rask

Stranden ved Bellevue flyder med tang, der driver ind, og det generer flere badegæster - nogle undlader helt at hoppe i bølgen blå. Men det skal kommunen sørge for at få renset oftere end nu, mener kommunalbestyrelsesmedlem Erik Jørgensen (SF).

Langelandsfestivalen: Problemet med tang på stranden ved Bellevue afholder flere fra at tage en dukkert i disse dage. Det kan ikke være rimeligt, mener kommunalbestyrelsesmedlem Erik Jørgensen (SF).

- Det er rigtigt strandvejr, og der er så mange mennesker, der gerne vil til stranden. Især i disse dage, når festivalen er her. Problemet er, at det lugter. Jeg mener, vi som kommune skal fjerne tangen og gøre stranden indbydende overfor gæsterne, siger han.

Er der ikke vigtigere ting at bruge penge på?

- Jo, det er der, men man kan heller ikke spare hele tiden. Man skal også investere lidt engang imellem, siger Erik Jørgensen.

Hvad med de andre strande rundt på øen - skal de ikke også renses op?

- Jeg synes også, vi skal gøre noget for de lokale, men lige nu er der mellem 25.000 og 30.000 mennesker i Rudkøbing. Derfor synes jeg godt, at vi som kommune kan gå ind og fjerne tangen, siger Erik Jørgensen.

Annonce
Erik Jørgensens opslag på sin facebookside.

- Det er jo ikke festivalens strand

SF'eren vil nu tage det med videre til kommunalbestyrelsen, når budgettet skal lægges, forklarer han.

- Jeg tager det op i forhold til budgettet fremover. Det er ikke første gang, jeg har slået et slag for at vi fjerner tang og generelt holder strandene rene. Kommunen har jo også blå flag-ordningen, så det forpligter jo, siger han.

Erik Jørgensen har også lavet et opslag på sin Facebookside, hvor han gør opmærksom på problemet med tang på stranden ved Bellevue. Og i kommentarfeltet foreslår flere, at man får festivalen til at betale, men det mener Erik Jørgensen ikke, er deres opgave.

- Det er jo ikke festivalens strand - det er kommunens. Vi skal ikke være så bange for at gøre folk glade med sådan en investering her, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Milano venter på Eriksen-pressemøde

Odense

GoMore-direktør om humanister i erhvervslivet: - Virksomhederne er ligeglade med, hvor folk kommer fra

Annonce