Annonce
Faaborg-Midtfyn

Talentfulde unge: 180 elever nørder nanoscience, Syrien-konflikt og intelligens i Faaborg

De talentfulde unge skal igennem et varieret program i løbet af ugen. Foto: Nicklas Boserup

180 unge bruger en uge af sommerferien på Faaborg Gymnasium, hvor Akademiet For Talentfulde Uge Syd for 6. år holder Summer Camp.

Annonce

Faaborg: Er en militær aktion virkelig løsningen på konflikten i Syrien? Skal brugen af kemiske våben stadig fordømmes? Og skal nogle stater eller personer for den internationale straffedomstole for deres handlinger i Syrien?

Spørgsmål som disse skal der tages stilling til i det politiske rollespil Model United Nation, hvor unge mennesker får lov til at sætte sig i diplomaternes stole i FN's Sikkerhedsråd.

Rollespillet er en del af Akademiets For Talentfuld Unge Syds Summer Camp, som for sjette år afholdes på Faaborg Gymnasium i dagene 30. juli til 4. august.

I løbet af ugen skal de 180 elever, som deltager frivilligt i deres sommerferie, beskæftige sig med foredrag som ”Hjerne, læring & intelligens”, og workshops om blandt andet religiøs radikalisering, robotteknologi og knogleskørhed fra Syddansk Universitet. Derudover slår det Rullende Universitet vejen forbi dette års Summer Camp, hvor de afvikler workshops om f.eks. nanoscience, fremtidens teknologi og den politiske situation i Sydafrika i dag

Deltagerne har også mulighed for at hygge sig sammen med andre ligesindede og udvide deres netværk.

Hele ugen igennem er der indlagt pusterum, hvor deltagerne kan hygge sig sammen, oplyser arrangørerne i en pressemeddelelse. Og et godt grin bliver der sikkert også, når de onsdag aften er teatersport ved De Klaustrofobiske Kosmonauter på programmet.

Lokale Per Tørslev, konsulent ved Target People stod bag samskabelsesworkshoppen CoCreation. Foto: Nicklas Boserup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce