Annonce
Faaborg-Midtfyn

Talentfulde unge: 180 elever nørder nanoscience, Syrien-konflikt og intelligens i Faaborg

De talentfulde unge skal igennem et varieret program i løbet af ugen. Foto: Nicklas Boserup

180 unge bruger en uge af sommerferien på Faaborg Gymnasium, hvor Akademiet For Talentfulde Uge Syd for 6. år holder Summer Camp.

Faaborg: Er en militær aktion virkelig løsningen på konflikten i Syrien? Skal brugen af kemiske våben stadig fordømmes? Og skal nogle stater eller personer for den internationale straffedomstole for deres handlinger i Syrien?

Spørgsmål som disse skal der tages stilling til i det politiske rollespil Model United Nation, hvor unge mennesker får lov til at sætte sig i diplomaternes stole i FN's Sikkerhedsråd.

Rollespillet er en del af Akademiets For Talentfuld Unge Syds Summer Camp, som for sjette år afholdes på Faaborg Gymnasium i dagene 30. juli til 4. august.

I løbet af ugen skal de 180 elever, som deltager frivilligt i deres sommerferie, beskæftige sig med foredrag som ”Hjerne, læring & intelligens”, og workshops om blandt andet religiøs radikalisering, robotteknologi og knogleskørhed fra Syddansk Universitet. Derudover slår det Rullende Universitet vejen forbi dette års Summer Camp, hvor de afvikler workshops om f.eks. nanoscience, fremtidens teknologi og den politiske situation i Sydafrika i dag

Deltagerne har også mulighed for at hygge sig sammen med andre ligesindede og udvide deres netværk.

Hele ugen igennem er der indlagt pusterum, hvor deltagerne kan hygge sig sammen, oplyser arrangørerne i en pressemeddelelse. Og et godt grin bliver der sikkert også, når de onsdag aften er teatersport ved De Klaustrofobiske Kosmonauter på programmet.

Annonce
Lokale Per Tørslev, konsulent ved Target People stod bag samskabelsesworkshoppen CoCreation. Foto: Nicklas Boserup
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce