Annonce
Erhverv

Talenter på jobjagt får opgave på festival

Tinderbox trækker mange store musiknavne og fans til Odense, men Technology Denmark trækker også både talenter og virksomheder til deres rekrutteringsevent, som finder sted for fjerde år på festivalens første dag. Her er der gang i teltet sidste år - i år er eventen flyttet til væddeløbsbanen. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg.
For fjerde gang mødes talenter og fynske virksomheder på årets Tinderbox-festival. Denne gang skal de 40 unge studerende ikke blot sælge sig selv, men også løse konkrete opgaver for de ti virksomheder, der møder op.

De skal sælge sig selv, men i år skal 40 studerende også løse en konkret opgave, når de mødes med 10 fynske virksomheder inden for tech- og it-området. Det sker på den første dag af årets Tinderbox-festival, torsdag den 27. juni.

I lighed med de seneste tre år har it-brancheorganisationen Technology Denmark i år festivalen til at parre talenter med nogle af de virksomheder, som har brug for nyt blod og unge talenter.

Dem kan man finde på mange måder, men det er efterhånden blevet en fast del af starten på Tinderbox, at Technology Denmark inviterer til rekrutteringseventen på pladsen.

- I år har vi dog flyttet den ud af pladsen, så vi starter i VIP-området på væddeløbsbanen, fordi vi oplevede, at der var meget larm på selve festivalpladsen sidste år. Så i år har vi flyttet det væk og går så over på pladsen senere, siger adm. direktør i Technology Denmark, Mette Beck-Nielsen.

Hun glæder sig over, at der for fjerde år i træk fortsat er stor interesse blandt de studerende og virksomhederne for at deltage. Og i år er der også inviteret unge fra gymnasiernes særlige tech-linjer med på eventen, selv om de selvfølgelig ikke skal deltage i jobmatchen.

- Jeg havde frygtet, at vi godt kunne have mættet efterspørgslen, men det er ikke tilfældet. Vi har med 130 ansøgere til de 40 pladser for talenter aldrig haft så mange ansøgere, og vi har igen 10 virksomheder med, fortæller hun.

Annonce

Får en opgave

Udover flytningen til væddeløbsbanen har Technology Denmark lavet endnu en ændring i samarbejde med de deltagende virksomheder, som gerne ville et bedre grundlag at bedømme kandidaterne på.

- Alle virksomhederne stiller med en konkret opgave, der skal løses af de studerende, som i hold af fire på hver får en opgave, som de har to timer til at løse, siger Mette Beck-Nielsen.

- Så i stedet for hardcore jobsamtaler, får de studerende også mulighed for at vise deres evner og demonstrere, hvordan de griber en opgave an, tilføjer hun.

Der er en del gengangere blandt årets virksomheder, som tæller navne som TV 2/Danmark, E-Soft og House of Code, men også navne som Cabinplant og dronevirksomheden Lorenz Technology er med i år.

Direktøren håber, at det også i år lykkes at parre virksomheder med de rette kandidater, så der kommer konkrete ansættelser ud af det.

- De senere år har eventen skabt 8-10 konkrete ansættelser, så det forventer og håber jeg også i år, måske kan vi også ligefrem få skrevet under på kontrakter direkte ude på pladsen, som vi oplevede sidste år. Men derudover får de deltagende virksomheder jo også eksponeret deres ledige stillinger, hvilke profiler de leder efter og selve virksomheden overfor de studerende, som kan tage det med ud i deres netværk, siger hun.

Når jobsamtaler og opgaver er overstået, kan deltagerne tage fadøllen i hånden og bevæge sig over på festivalpladsen, hvor de bl.a. kan opleve amerikanske Lana Del Rey torsdag aften.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce