Annonce
Læserbrev

Takt og tone. Krigstilstand i byrådet

Annonce

Synspunkt: Når vi hører om politikerlede, er det sædvanligvis borgernes opfattelse af politikerne. Men det kan også være politikerne indbyrdes. Sådan er det desværre blevet i Odense byråd.

En proces i bølger. Nuvel tonen har før været høj af og til. Det skal den vel også. Men tonen skiftede med borgmesterskiftet. Da tidligere borgmester Anker Boye overgav magten til sin protege Peter Rahbæk Juel. Anker Boye var respekteret af alle. Næsten. Han var snu og kunne også være beregnende, men han havde en ordentlig tone, og var en dygtig leder. Disse lederegenskaber fik Anker Boye desværre ikke afleveret til sin efterkommer med borgmesterkæden. Tværtimod. Ifølge en undersøgelse, lavet af Voxmeter dengang, gav målingen borgmesteren en bundplacering i ledelse målt på alle Danmarks borgmestre.

Det gav uro i byrådet. Ikke mindst i den røde blok. Hvor der kom en velment hilsen fra Brian Skov (EL) der var blevet gelejdet ud på reservebænken af borgmester Peter Rahbæk Juel. Brian Skov forlod byrådet med sin efterfølgende kendte hilsen. ”Der er en permanent koldkrigstilstand i byrådet”. Men borgmesteren så ikke kun rødt. På et byrådsmøde ved 2. behandlingen af af forslag til budget for 2019 viste borgmesteren igen sine evner som leder ved at kalde venstres Christoffer Lilleholt for en rookie. (novice-begynder). Christoffer Lilleholts fejl var åbenbart, at han tillod sig på Venstres vegne at mene, at en million kroner var mange penge at bruge på takt og tone. Det er naturligvis skræmmende, at en borgmester kan udvise en så dårlig lederstil.

Hjalp så den million til takt og tone? Åbenbart ikke. For som vi ofte ser, smitter en leders adfærd af på nogle af de ansatte. Dette gælder også i borgmesterens eget parti. Det er tydeligt for tilhøreren, at meget af det sagte fra partiets medlemmer er dikteret af borgmester Peter Rahbæk Juel. Og som borgmesteren undlader partimedlemmerne at svare på spørgsmål fra salen. Naturligvis understøttet af borgmesteren. Ingen er jo forpligtiget ud over sine egne evner, men det er dårlig stil.

Det er det også, når et medlem af Socialdemokratiet, i bedste borgmesterstil taler ned til et nyt medlem i et andet parti, EL. Ikke ved at kalde vedkommende rookie, men at kalde vedkommende nybegynder, og citere vedkommendes udtalelser fra et udvalgsmøde. Det gør man bare ikke. Dette og mere skete på sidste byrådsmøde, hvor borgmesteren heller ikke holdt sig tilbage ved at prøve at være morsom på bekostning af Tommy Hummelmose (C). Pinligt.

Desværre tyder noget på, at tonen i Odense byråd er ved at gå fløjten igen. Er nok ikke nok, nu? Der skal være plads til smuttere. Men p.t. gås der mest op i at udtale byrådsmedlemmernes navne korrekt. Mere end konstruktiv debat. Som borgmester bør man gå foran gerne som det gode eksempel. Det forventes. Både af byrådspolitikere internt, men så sandelig også af os borgere. Vi er midt i en valgperiode, og en ny valgkamp er på vej. Det kunne være dejligt, at tonen i det mindste kommer ned på niveau med tonen i normale valgkampe.

Jeg vil ønske hele Odense Byråd godt nytår, med læsningen af god ledelse, takt og tone, og gerne lidt Emma Gad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Mand voldtaget på institution

Odense

Butikstyvene havde travlt i centrum

Annonce