Annonce
Læserbrev

Takt og tone. Krigstilstand i byrådet

Synspunkt: Når vi hører om politikerlede, er det sædvanligvis borgernes opfattelse af politikerne. Men det kan også være politikerne indbyrdes. Sådan er det desværre blevet i Odense byråd.

En proces i bølger. Nuvel tonen har før været høj af og til. Det skal den vel også. Men tonen skiftede med borgmesterskiftet. Da tidligere borgmester Anker Boye overgav magten til sin protege Peter Rahbæk Juel. Anker Boye var respekteret af alle. Næsten. Han var snu og kunne også være beregnende, men han havde en ordentlig tone, og var en dygtig leder. Disse lederegenskaber fik Anker Boye desværre ikke afleveret til sin efterkommer med borgmesterkæden. Tværtimod. Ifølge en undersøgelse, lavet af Voxmeter dengang, gav målingen borgmesteren en bundplacering i ledelse målt på alle Danmarks borgmestre.

Det gav uro i byrådet. Ikke mindst i den røde blok. Hvor der kom en velment hilsen fra Brian Skov (EL) der var blevet gelejdet ud på reservebænken af borgmester Peter Rahbæk Juel. Brian Skov forlod byrådet med sin efterfølgende kendte hilsen. ”Der er en permanent koldkrigstilstand i byrådet”. Men borgmesteren så ikke kun rødt. På et byrådsmøde ved 2. behandlingen af af forslag til budget for 2019 viste borgmesteren igen sine evner som leder ved at kalde venstres Christoffer Lilleholt for en rookie. (novice-begynder). Christoffer Lilleholts fejl var åbenbart, at han tillod sig på Venstres vegne at mene, at en million kroner var mange penge at bruge på takt og tone. Det er naturligvis skræmmende, at en borgmester kan udvise en så dårlig lederstil.

Hjalp så den million til takt og tone? Åbenbart ikke. For som vi ofte ser, smitter en leders adfærd af på nogle af de ansatte. Dette gælder også i borgmesterens eget parti. Det er tydeligt for tilhøreren, at meget af det sagte fra partiets medlemmer er dikteret af borgmester Peter Rahbæk Juel. Og som borgmesteren undlader partimedlemmerne at svare på spørgsmål fra salen. Naturligvis understøttet af borgmesteren. Ingen er jo forpligtiget ud over sine egne evner, men det er dårlig stil.

Det er det også, når et medlem af Socialdemokratiet, i bedste borgmesterstil taler ned til et nyt medlem i et andet parti, EL. Ikke ved at kalde vedkommende rookie, men at kalde vedkommende nybegynder, og citere vedkommendes udtalelser fra et udvalgsmøde. Det gør man bare ikke. Dette og mere skete på sidste byrådsmøde, hvor borgmesteren heller ikke holdt sig tilbage ved at prøve at være morsom på bekostning af Tommy Hummelmose (C). Pinligt.

Desværre tyder noget på, at tonen i Odense byråd er ved at gå fløjten igen. Er nok ikke nok, nu? Der skal være plads til smuttere. Men p.t. gås der mest op i at udtale byrådsmedlemmernes navne korrekt. Mere end konstruktiv debat. Som borgmester bør man gå foran gerne som det gode eksempel. Det forventes. Både af byrådspolitikere internt, men så sandelig også af os borgere. Vi er midt i en valgperiode, og en ny valgkamp er på vej. Det kunne være dejligt, at tonen i det mindste kommer ned på niveau med tonen i normale valgkampe.

Jeg vil ønske hele Odense Byråd godt nytår, med læsningen af god ledelse, takt og tone, og gerne lidt Emma Gad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Operationssygeplejerskerne på de fynske sygehuse strejker

1995 Samtlige operationsafdelinger på de fynske sygehuse samt syge- og hjemmeplejen i Nyborg og Svendborg bliver strejkemål for sygeplejerskerne. Det meddelte Dansk Sygeplejeråd, da det udsendte strejkevarsel. Strejken kan træde i kraft 1. april og omfatter 340 af de 5000 fynske sygeplejersker. Der opretholdes nødberedskaber på sygehusene til akutte patienter, så i første række vil en eventuel strejke gå ud over ventelisterne. I kommunerne mangler sygeplejerskerne endnu at forhandle med Kommunernes Landsforening om nødberedskabet. Næstformand i Fynskredsen af Dansk Sygeplejeråd, Bo Smith, forventer, at smertestillende indsprøjtninger og insulin fortsat vil blive givet af sygeplejersker. 1970 Der er nogle svenskere, som gnider sig i hænderne for tiden. De står bag et kædebrevssystem, der har mange fynske deltagere. Systemet er ulovligt, men udsigten til at få 10.200 kroner for en beskeden indsats får dog mange mennesker til at se stort på den kendsgerning. Juridisk sidestilles kædebreve med offentlig indsamling. De eneste sikre vindere er de personer, som har sat svikmøllen i gang. De modtager 15 kroner hver gang en ny deltager melder sig. Pengene skal sendes til en postboks i Sverige, og fynske postkontorer har særdeles mange breve at ekspedere til den adresse. Politiet har ikke adgang til at kontrollere pengeforsendelser med mindre, at der foreligger en dommerkendelse. 1945 Ølproduktionen vil fra marts blive nedskåret med 55 procent af produktionen sidste år. Der er tale om en frivillig overenskomst mellem danske bryggerier indbyrdes. Direktør Marstand-Svendsen, Albani Bryggerierne, oplyser, at man har fået ganske bestemte retningslinjer for brændsels- og elektricitetsforbruget, der reduceres til henholdsvis 75 og 65 procent af forbruget i fjor. Bryggerierne i Odense har dog heldigvis en del øl på lager, og man er i disse dage i færd med at sende ekstraforsyninger ud til både købmænd og restauratører i den udstrækning, at der kan skaffes flasker. Dermed håber Albani, at overgangen ikke bliver alt for brat for kunderne, når nedskæringen træder i kraft til marts.

Annonce