Annonce
Nyborg

Takker ja til invitation: Minister besøger Nyborg for at høre trafiklarm

Transportminister Benny Engelbrecht kommer til Nyborg op mod jul for at diskutere problemer med motorvejsstøj. Foto Michael Svenningsen
Transportminister Benny Engelbrecht (S) har sagt ja til at besøge Nyborg for at med egne øre at høre larmen fra motorvejen gennem byen og for at snakke støjdæmpning med kommunen.

Nyborg: Transportminister Benny Engelbrecht (S) har sagt ja til en invitation til at komme til Nyborg for at høre støjen fra motorvejen gennem Nyborg med egne øre.

Han lægger vejen forbi byen den 16. december - samme dag som han skal til Odense også for at tale om vejstøj med kommunen og plagede borgere.

Det bekræfter pressechef i Transport- og Boligministeriet, Mia Josiassen, overfor Fyens Stiftstidende.

Invitationen var sendt fra borgmester Kenneth Muhs (V) og teknik- og miljøudvalgsformand Per Jespersen (S).

I brevet fortæller de to lokalpolitikere om et stigende antal henvendelser fra borgere, som føler sig ramt af støjgener.

Borgmesteren og udvalgsformanden foreslår transportministeren et møde i Nyborg for "ved egen oplevelse at høre den trafikstøj fra motorvejen, som beboerne i boligområderne hver dag må leve med".

Problemet med støj fra motorvejen gennem Nyborg har været stigende i takt med at flere og flere biler kører over Storebæltsbroen, og det er langt fra første gang en transportminister er på besøg i Nyborg for at tale om støjgener.

Ifølge de seneste beregninger er op mod 1300 familier i Nyborg by generet af larmen fra motorvejen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Annonce