Annonce
Nyborg

Takker ja til invitation: Minister besøger Nyborg for at høre trafiklarm

Transportminister Benny Engelbrecht kommer til Nyborg op mod jul for at diskutere problemer med motorvejsstøj. Foto Michael Svenningsen
Transportminister Benny Engelbrecht (S) har sagt ja til at besøge Nyborg for at med egne øre at høre larmen fra motorvejen gennem byen og for at snakke støjdæmpning med kommunen.

Nyborg: Transportminister Benny Engelbrecht (S) har sagt ja til en invitation til at komme til Nyborg for at høre støjen fra motorvejen gennem Nyborg med egne øre.

Han lægger vejen forbi byen den 16. december - samme dag som han skal til Odense også for at tale om vejstøj med kommunen og plagede borgere.

Det bekræfter pressechef i Transport- og Boligministeriet, Mia Josiassen, overfor Fyens Stiftstidende.

Invitationen var sendt fra borgmester Kenneth Muhs (V) og teknik- og miljøudvalgsformand Per Jespersen (S).

I brevet fortæller de to lokalpolitikere om et stigende antal henvendelser fra borgere, som føler sig ramt af støjgener.

Borgmesteren og udvalgsformanden foreslår transportministeren et møde i Nyborg for "ved egen oplevelse at høre den trafikstøj fra motorvejen, som beboerne i boligområderne hver dag må leve med".

Problemet med støj fra motorvejen gennem Nyborg har været stigende i takt med at flere og flere biler kører over Storebæltsbroen, og det er langt fra første gang en transportminister er på besøg i Nyborg for at tale om støjgener.

Ifølge de seneste beregninger er op mod 1300 familier i Nyborg by generet af larmen fra motorvejen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Danmark

Genlæs livebloggen: Britta Nielsen idømt mere end seks års fængsel

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce