Annonce
Nordfyn

Takeaway kalder Nordfyns tre biblioteker nyt tilbud om bøger i coronatiden

Nordfyns Kommunes biblioteker tilbyder nu en "takeaway"-ordnng, hvor man kan bestille bøger og biblioteksmateriale til afhentning på en af kommunens tre biblioteker. Foto: Colourbox
Nordfyns Kommuners tre biblioteker åbner nu for, at man kan bestille materiale og selv hente det på bibliotekerne i Bogense, Søndersø eller Otterup.

Nordfyns Kommune: Nu forsøger bibliotekerne i Nordfyns Kommune sig med et nyt tilbud, der skal bløde restriktionerne under coronapandemien lidt op. Nemlig et tilbud om, at man kan ringe ind og bestille bøger eller andet biblioteksmateriale og så selv hente bestillingen på en af de tre biblioteker i Bogense, Søndersø eller Otterup.

- Vi oplever, at mange efterspørger adspredelse i en tid, hvor der tilbringes rigtig meget tid derhjemme. Her vil bibliotekerne normalt være et naturligt sted at henvende sig, men den mulighed har borgerne måttet undvære på grund af nedlukningen. Nu laver vi en håndholdt løsning, hvor borgerne både får mulighed for at få gode hints fra en bibliotekar og sammensætte en pakke, der matcher borgerens interesse, siger formand for erhvervs-, kultur og fritidsudvalget, Mette Landved-Holm i en pressemeddelelse.

Annonce

Ingen gebyrer

Materialet (bøger, film, spil osv) bestilles ved at ringe til Nordfyns Kommunens hovednummer 64 82 82 82 og bede om at blive kontaktet af en bibliotekar. Bibliotekaren kontakter borgeren på et aftalt tidspunkt og hjælper med at bestille de ønskede materialer til afhentning næste dag.

For at begrænse risikoen for smittespredning er der nogle få spilleregler: Man kan kun bestille op til tre materialer pr. uge, og udlevering/afhentning finder kun sted på hverdage mellem kl. 9-10.30. Udlevering sker ved indgangen til biblioteket, og der vil altså ikke være adgang til selve biblioteksrummet.

Ligeledes for at mindske smitterisiko vil der ikke være mulighed for at bestille materialer fra andre biblioteker, hverken i eller uden for kommunen. Siden nedlukningen er der ikke løbet gebyrer på folks lån, det samme vil også gælde materialer lånt som "takeaway".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Johnson & Johnson genoptager vaccine-udrulning i Europa

Annonce