Annonce
Debat

Tak til Kulturhøjskolen og Mathias Hammer

Annonce

Læserbrev: Fredag 13. november var vejrmæssig en grå og trist morgen. Men såvel solen som glæden tog i den grad over den formiddag. FOF's "Kulturhøjskolen” havde inviteret P2 værten Mathias Hammer til at fortælle dels om den nye højskolesangbog dels om komponisten Carl Nielsen.

Jeg har i mit lange liv hørt selvstuderte fortællinger om komponisten. Ret ligegyldige beretninger om hans spil på brændestakken, den fattige opvækst, militærmusikeren, flugten til København osv.


Når jeg skriver, er det fordi jeg vil ønske, at avisen vil foranledige, at langt flere vil få en lignende oplevelse.


Imidlertid forstår jeg først efter af have hørt Mathias Hammers topprofessionelle foredrag hans musik bedre i en sammenhæng med hans liv. Den fuldstændige fortumlede og fortvivlede tilværelse med biledkunstneren Anne Marie.

En komponist der i den grad kæmpede med såvel livet som med musikken. Et liv i fortvivelse, men osse i perioder i stor lykke. Det hele anskueliggjort i fortællinger og med eksempler fra musikken. Mange tak til arrangørerne Helge Pasfall, Kirsten Eis og Musse fordi jeg på et afbud fik oplevelsen med denne fantastiske musikformidler.

Når jeg skriver, er det fordi jeg vil ønske, at avisen vil foranledige, at langt flere vil få en lignende oplevelse. En hudløs fortælling om en af vores største kunstnere. Jeg lytter nu til Carl Nielsen med en større glæde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Dyster corona-prognose for Danmark: Kraftigt stigende smitte og tocifrede dødstal til jul

Danmark

Se klippene - udvalgte spørgsmål til statsministeren: Kan jeg bryde loven og via min uvidenhed slippe for straf?

Fyn

Kendt fynsk kok i spil som Årets Fynbo

Kerteminde

Lokal entrepenør klagede over giftigt pcb: Nu har Arbejdstilsynet været i Kerteminde

Annonce