Annonce
Sydfyn

Tak til frivillige

Over tyve frivillige, der har lagt det reele benarbejde bag de fem langelandske bredbåndsprojekter, var inviteret på kaffe på kommunen. Foto: Gitte Kjeldal

Langeland Kommune havde onsdag eftermiddag inviteret alle frivillige bag de fem langelandske bredbåndsprojekter på kaffe og kage i byrådssalen på rådhuset i Rudkøbing. Og ganske mange - over tyve - havde sagt ja tak til en times tid med fælles snak og en god portion ros fra borgmester Tonni Hansen.

Borgmesteren understregede, hvor vigtig et arbejde de frivillige havde lavet, og hvor afgørende det er for øens udvikling, at de mange frivillige har skabt bedre muligheder for øens digitale udvikling. Han fremhævede såvel det første stykke arbejde for at skaffe penge fra bredbåndspuljen, som Vagn Pertl havde lagt i 2018, såvel som etableringen af Langelands Mobil- og Bredbåndsforening med den dynamiske duo Jørgen Jensen og Eivind Skive i spidsen, der blandt andet kunne støtte arbejdet med at skaffe penge til hele fem projekter på Langeland for 12,4 millioner kroner og bredbånd til 352 adresser. Tonni Hansen fortalte også om andre succeer i Langeland Kommune, blandt andet at Langeland i to måneder nu havde ligget under Fyns-gennemsnittet for ledige, at turismen havde haft et af de bedste år i 2019, at en ny færge sejler til Rudkøbing fra Ærø, at der blev bygget mange nye boliger. Han understregede at netop fællesskabet fra nord til syd var med til at sikre fremgang i Langeland Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod hende

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

Frederik Barfoed: - Når det skal gå stærkt, kan vi være nødt til at parkere på fortovet

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce