Annonce
Sydfyn

Tak, men nej tak: Langelandsk virksomhed må ikke give gave til sygeplejersker

Plan Organic-lagerchef Per Lauritsen har sendt to kasser med luksusvarer til sygeplejerskerne på to jyske sygehuse, men foreløbig forgæves. På grund af smittefaren må der ikke komme noget ind på sygehusene. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Importøren af hår- og hudplejeprodukter Plan Organic i Rudkøbing har sendt varer for i alt omkring 50.000 kroner til to jyske sygehuse. Gaverne er øremærket de sygeplejersker, som på grund af corona-krisen er hårdt spændt for, men de er blevet afvist på grund af corona-smittefare.

Rudkøbing: Corona-krisen gør det nu også svært at vise taknemmelighed.

Det må de sande i Plan Organic, som ligger i Rudkøbing og ernærer sig ved import og salg af økologiske hud- og hårplejeprodukter.

Virksomhedens lagerchef, Per Lauritsen, fortæller, at han for nylig fik en henvendelse fra en kunde med web-shop i Hinnerup.

- Vi blev spurgt, om vi ville donere nogle produkter til sygeplejerskerne på hospitalet i Skejby, og det sagde vi ja til. For de knokler som sindssyge, siger han.

Nogenlunde samtidig blev den ene af Plan Organics ejere, Claus Jønsson, spurgt, om han kunne tænke sig at forkæle sygeplejerskerne på Regionshospitalet Herning, og da også han sagde ja, blev der mandag i denne uge sendt to kasser til Jylland - en til Herning og en til Hinnerup, hvor webshop-ejeren så skulle levere den videre til Skejby.

Hver kasse indeholdt shampoo, balsam og læbepomade - alt sammen i luksusudgaver - og Per Lauritsen vurderer, at der i alt var varer for 50.000 kroner i udsalgspriser.

Småpenge er det jo ikke, men det hører med, og landets frisørsaloner og hudplejeklinikker er lukket af pandemi-relaterede årsager. Så også Plan Organic er ramt af corona-krisen og risikerer at brænde inde med nogle varer.

- Vi importerer hår- og hudplejeprodukter, som er økologiske og derfor har en begrænset holdbarhed. Og da jeg er jyde, kan jeg ikke lide at smide noget ud, og så synes vi, at sygeplejerskerne fortjener at blive forkælet med nogle lækre produkter, når de går i bad efter fyraften. Vi kæmper alle, men det er nok dem, der kæmper hårdest, siger Per Lauritsen.

Vi gjorde det bare for at være flinke og rare, og når sundhedsmyndighederne siger, at det må vi ikke, så skal jeg ikke være den, der siger, at det er vi uenige i.

Claus Jønsson

Nej tak

Det er onsdag formiddag, vi taler med lagerchefen, og han er på det tidspunkt ikke vidende om, at sagen skal tage en drejning.

Men hen under aften onsdag bliver vi ringet op af Plan Organic-indehaver Claus Jønsson, som fortæller, at han har været i kontakt med en ledende medarbejder på Regionshospitalet Herning.

- Beskeden var, at vi ikke kunne få lov at forkæle sygeplejerskerne. På grund af smittefaren må der ikke komme noget ind på sygehuset, siger Claus Jønsson, der ikke har tænkt sig at slå sig i tøjret.

- Vi gjorde det bare for at være flinke og rare, og når sundhedsmyndighederne siger, at det må vi ikke, så skal jeg ikke være den, der siger, at det er vi uenige i, siger han.

Og så understreger han, at der ingen planer er om at holde op med at være det - altså flinke og rare.

- Nu sætter vi varerne til side, og så forkæler vi sygeplejerskerne, når vi er på den anden side af den her krise, og reglerne er lidt mere lempelige. Det glæder vi os til, for de fortjener lidt økologisk forkælelse i brusekabinen, siger Claus Jønsson.

Annonce
Annonce
Odense

To personer kørt på OUH med skader efter knivstikkeri: Undløbet mand anholdt af politiet

Fyn For abonnenter

Ægteparret Roudyna og Abdel fra Syrien kan snart arbejde som læger i Danmark: - Vi har kæmpet i seks år for at nå hertil

Kerteminde

Pernille satsede alt på hotelgæster på fynsk gods: - Jeg havde simpelthen ikke kunnet nå begge dele

Odense For abonnenter

Har du også undret dig?: Ti kilometer af Odenses letbane er grøn - sådan skal græsset slås

Odense

Jens gravede særdeles 'veludrustet' gulerod op i haven: - Jeg har aldrig set noget lignende

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Middelfart

Lokale har samlet penge nok: Mandag får Brenderup sin delebil

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kerteminde

Burgerne er tilbage i populær grill: - Jeg er ikke i tvivl om, at der går meget omsætning tabt der

Odense

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Assens

Politikommissær er overrasket, efter ny nærpolitistation er åbnet: Det er nærmest væltet ind med henvendelser

Odense For abonnenter

Hvidevare-doktoren vækker det døde til live: I 35 år er Sørens brugte maskiner gået som varmt brød

Nyborg

Fra tømrer til filialdirektør: Jesper har altid sagt sin mening - og det gav ansvar

Annonce