Annonce
Debat

Tak for kloge indspark. Jeg lover at lytte

Foto: Birgitte Carol Heiberg

Læserbrev: ”Der skal være fuld fokus på pleje og omsorg.” ”Giv personalet mere frihed og ansvar.” Sådan lyder nogle af budskaberne fra Lilly Jørgensen fra Billesbølle og Elin Svensen fra Middelfart i et brev til mig.

De to lokale ”ældreaktivister”, som denne avis kalder dem i en artikel var to af de mere end 250 borgere, der var mødt talstærkt op til borgermøde i Middelfart 24. april. Til en samtale om, hvordan vi kan skabe en ældrepleje med mere tid til omsorg.

På mødet fik jeg overrakt brevet personligt af Lilly Jørgensen og Elin Svensen. Elin Svensen siger til avisen her, at hun håber, at vi vil lytte til, hvad de har at sige. Det kan jeg forsikre om. Brevet og snakken rundt om bordene i Lillebæltshallerne er værdifulde indspark til regeringens videre arbejde med en ny ældrelov. Derfor kæmpe tak til alle jer, der var mødt op. I kom med mange væsentlige pointer, som jeg tager med videre.

Annonce

Som jeg også flagede på borgermødet, så er der godt nyt til jer, som var forhindret i at deltage på borgermødet eller ønsker at fortsætte dialogen. Vi har nemlig lavet et debatoplæg i form af en folder med en række spørgsmål, som kan danne baggrund for en samtale om fremtidens ældrepleje rundt om frokostbordet, i foreningerne, på arbejdspladsen eller i bridgeklubben. Den kan downloades på Social- og Ældreministeriets hjemmeside.

Jeg vil meget gerne høre, hvad der kommer ud af jeres samtale. Send derfor gerne tanker og historier, og også gerne billeder fra jeres samtale til tidtilomsorg@sm.dk. Vi skal sammen finde ind til kernen i vores ældrepleje: Nemlig omsorgen for den ældre og relationen mellem den ældre og medarbejderne.

Den bedste pleje og omsorg skabes i samspillet mellem den ældre og de fagligt dygtige medarbejdere. Ikke med et tjek i et skema eller bag en skærm. Vi vil derfor lave en ny og enkel ældrelov med klare værdier: Værdighed, valgfrihed, selvbestemmelse. Og så lidt central styring og så få dokumentationskrav som muligt. Så medarbejderne får mere handlerum til at bruge tiden på det, der er mest værdifuldt for den enkelte ældre.

Annonce
Nyborg For abonnenter

Erhvervschef siger op seks uger før Tour de France: - Der er truffet en række beslutninger, som gør, at jeg ikke længere kan se mig selv som en del af Nyborg Kommune

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Hård kritik af plejehjem: - Når personalet ikke har styr på det helt basale, er det meget farligt for alle, der bor der

Erhverv For abonnenter

Lensbaronens datter i tårevædet tale: Valdemars Slot er færdig som museum - der er intet at vise frem

Faaborg-Midtfyn

Noget var galt i lille Matheos barnevogn: - Det er simpelthen så bizart, og det gør mig utryg

Kultur For abonnenter

Kunstner bruger sin nøgne krop til at fortælle kontroversiel historie: - Det skete ofte, at danske mænd gjorde en grønlandsk kvinde gravid

Nogle shopper Bitcoins til spotpris, mens andre ser starten på enden: Derfor er der kaos i kryptoverdenen

Odense

Våbenlager på værtshus: 93 års fængsel til fynske narko- og våbenhandlere

Navne For abonnenter

Dødsfald: Det er slut med "Hej Schmidt'er. Hvordan går det?" Arne har gået sin sidste tur med Frieda Maria og rollatoren

Ægtepars salg eksploderer efter økonomisk mavepuster: - For det meste kan vi samarbejde

Middelfart

Kendt bagermester forudser vulkanudbrud: Er blevet officiel leverandør af romkugler til Tour de France

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Odense

Se før- og nu billederne: Sådan har letbanen forandret Odense

Odense Håndbold For abonnenter

Før gyseren i DM-semifinalen i Ikast - Odense Håndbold holder kortene tæt ind til de orange trøjer

Erhverv

Vestfynsk vækstkomet køber mere jord: Fremrykker byggeri til trecifret millionbeløb

Annonce