Annonce
Erhverv

Tager et skridt ad gangen i coronaland

Corona-situationen har gjort hverdagen mere besværlig for handelslivet. Og det mærkes også i Assens Kommune. Billedet her er fr Aarup. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Lokalråd og handelsstandsforeninger i kommunens hovedbyer prøver at få hverdagen til at fungere midt i en tid med coronaproblemer.

De forskellige lokalråd og handelsstandsforeninger i Assens Kommune angriber corona-situationen forskelligt - og så dog alligevel ret ens.

Det viser en rundringning, Fyens Stiftstidende har lavet til flere af dem for at høre, hvordan de forholder sig til den nye situation med Covid-19. Grundlæggende tager de et skridt ad gangen i denne tid.

Formand for Glamsbjerg Handelsstandsforening, Turid Joensen, der driver Matas i byen, siger at medlemmerne internt ikke har snakket så meget om coronakrisen. Medlemmerne er ikke mødtes ekstraordinært for at lægge en plan.

- Ikke endnu. Man har jo også nærmest haft rigeligt i at bekymre sig om sin egen butik lige p.t. og få tingende til at hænge sammen, fortæller hun.

- Selvfølgelig er der bekymringer. Det er jo noget, der påvirker os alle sammen. Du mister jo mange kunder hver dag, fortæller Turid Joensen.

I Aarup driver Peter Brogaard guldsmeden Fangels. Han er også formand for Aarup Handelsstandsforening. Heller ikke her, er der blevet holdt deciderede krisemøder, siger han.

- Vi har ikke holdt krisemøder. Nogle butikker er lukket, fordi folk er hjemsendt. Og nogle har valgt bare at lukke selv, siger han, og er glad for at der trods alt er gang i butikslivet flere steder.

Blandt andet hos ham selv.

- Jeg drager stor nytte af de mails, som Kristine Lyngbo fra Udvikling Assens (direktør, red.) sender ud. Der er lidt god information. Men ellers holder vis os faktisk adskilt hver for sig, siger han.

- Bestyrelsen skriver selvfølgelig rundt til hinanden hele tiden og orienterer hinanden, tilføjer han.

For at hjælpe medlemmerne, har bestyrelsen valgt at udskyde næste kvartalsbetaling for kontingent hos medlemmerne af handelsstandsforeningen.

Annonce

- Det er lidt svært at sige, vi kan jo ikke gøre noget. Jeg tror alle i højeste grad prøver at støtte hinanden ...

Pernille Schreiner, formand for Assens Handelsstandsforening.

Tager gerne imod guldkorn

I Assens er Pernille Schreiner, Schreiners Bog & Idé, formand for Assens Handelsstandsforening. Hun har lidt samme holdning som de har i Aarup og Glamsbjerg. Det er svært at værne sig mod corona-situationen, mener hun.

- Det er lidt svært at sige, vi kan jo ikke gøre noget. Jeg tror alle i højeste grad prøver at støtte hinanden. Jeg synes, det er supersvært. Hvis du har guldkornene, hører jeg det gerne, siger hun.

- Det gør ondt, og vi frygter, hvad der kan ske på sigt, også fordi vi ikke kan se en slutdato på det, siger hun med formandsbrillerne på om corona-situationen, som nærmest har lukket landet ned.

- Jeg er som formand glad for, at næsten alle butikker i byen har åbent. Der er mange andre byer, hvor de har lukket ned, fortæller hun.

Ros til uddeler

Bjarne Stenhøj Hansen, formand for Vissenbjerg Lokalråd, fortæller, at der fra lokalrådets side ikke er sat noget ekstra i værk grundet corona'en.

- Vores øvelse har bare bestået i at lukke ned og passe på, nævner han.

Louise Langeberg, formand for City Tommerup, og indehaver af frisørsalonen Re:Style i Tommerup St., siger at byen står sammen. Men på den anden side er det også begrænset, hvad en forening, drevet på frivillig basis, kan gøre, mener hun.

- Der er ikke så meget, vi kan gøre, andet end at bruge de sociale medier. Jeg sidder med Facebooksiden for City Tommerup og deler en masse ting, og ønsker selvfølgelig det bedste for alle, fortæller Louise Langeberg.

Hun synes i stedet det er dejligt, at brugsuddeleren i byen, Jan Hansen, der faktisk ikke er med i City Tommerup, har taget initiativ til at hjælpe på egen hånd. Kunderne kan være heldige at få et gavekort fra butikken til andre butikker i byen, hvis de handler hos ham. Simpelthen for at hjælpe butilslivet.

Marc Roar Hintze, formand for Assens Købstad, fortæller, der ikke har været drøftelser internt om corona-situationen i foreningen.

Peter Brogaard, formand for Aarup Handelsstandsforening. Arkivfoto: Lasse Hansen

Pernille Schreiner. Formand for Assens Handelsstandsforening. Arkivfoto: Søren Plovgaard
Turid Joensen, formand for Glamsbjerg Handelsstandsforening. Arkivfoto: Henning Frandsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce