Annonce
Debat

Tag uddannelse med gevinst

Annonce

Læserbrev: Efter Fyn blev ramt af corona-krisen, har flere tusind fynboer mistet jobbet, men det er langtfra alle virksomheder, som oplever krise.

Faktisk er der mange virksomheder, der omvendt ikke kan følge med efterspørgslen og mangler arbejdskraft. Som forleden i denne avis, hvor to nordfynske byggevirksomheder Poul Rasmussen A/S Bygge og Ingeniørfirma i Otterup og JK Byg & Montage i Bogense fortalte om, at de mangler tømrersvende for at kunne følge med deres ordrebøger.


Vores virksomheder mangler faglærte medarbejdere, og derfor får man markant bedre muligheder for job med en uddannelse.


Efter krav fra fagbevægelsen har regeringen vedtaget, at ledige uden uddannelse kan få 10 procent oven i deres dagpengesats, hvis de starter på en erhvervsuddannelse, hvor vi mangler arbejdskraft.

Der er faktisk hele 33 forskellige erhvervsuddannelser, bl.a. tømrer som nævnt, men også elektriker, tjener og social- og sundhedshjælper. Vi ved, at det er en stor beslutning at starte på skolebænken, når man har arbejdet som ufaglært på arbejdsmarkedet i mange år.

Men det er en vigtig beslutning. Først og fremmest fordi mange af de job, vi har mistet under Corona, muligvis ikke kommer tilbage igen, men især fordi vores virksomheder mangler faglærte medarbejdere, og derfor får man markant bedre muligheder for job med en uddannelse. Så tag uddannelse nu.

Det er både en gevinst for den enkelte og for hele Fyn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Assens

Restaurantejer beder om forståelse: Gæster skrider og er sure over at skulle bære mundbind

Odense

25-årig varetægtsfængslet: Sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg i Egeparken

Annonce