Annonce
Faaborg-Midtfyn

Tag på snorkeltur med naturskole i Nakkebølle Fjord

Der er plads til 15 deltagere på snorkeltur i Det Sydfynske Øhav. PR foto

Faaborg: Torsdag 15. august mellem kl. 10 og 13 er der mulighed for en snorkeltur. Det er er Naturskolen Trente Mølle og Faaborg-Midtfyn Kommune som sammen med Øhavsmuseet Faaborg står for et arrangement kaldet Blå Flag. Arrangementet er gratis og henvendt til seniorer, men alle er velkomne.

Her kan man komme på snorkeldyk i Øhavet med en naturvejleder og en arkæolog. Sammen vil man bruge dagen til at udforske, hvad Nakkebølle Fjord gemmer af oplevelser og levn fra fortidens mennesker. Det er en unik mulighed for at prøve snorkling i Det Sydfynske Øhav samtidig med, at man lærer en masse om fortiden under havoverfladen.

Deltagerne skal kunne svømme, og børn under 12 år skal være i selskab med voksne. Der er plads til 15 deltagere, og tilmelding sker ved at sende en mail til ulrik@trente.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Annonce