Annonce
Læserbrev

Tag noget ansvar, Peter Rahbæk Juel!

Annonce

Odense har landets sjettestørste ledighed af alle landets kommuner på trods af, at vi de seneste par år har været i en højkonjunktur, hvor landets gennemsnitlig ledighed har været rekordlav. I 2016 blev det besluttet fra Odense byråds side, at man havde en ambition om at få ledigheden ned på landsgennemsnittet. Dette er endnu ikke sket og ser heller ikke ud til at ske. Man har postet mere end 80 millioner af borgernes penge i beskæftigelsesprojekter, som ingen effekt har haft. Ambitioner er flotte, men handlinger taler højere end ord, og indtil videre må man konstatere; Socialdemokratiets politik har kun gjort Odense fattigere ved at fastholde den høje ledighedsprocent, samtidig med at have brugt utroligt mange penge på effektløse projekter – penge som kunne være brugt anderledes. Det var en socialdemokratisk borgmester, der anlagde Vollsmose, og det er socialdemokratisk boligpolitik, som den dag i dag har gjort, at vi kan ende med tre ghettoer i Odense.

Når vi taler om pengene i Odense, må man blot konstatere, at der overhovedet ikke er styr på kommunens økonomi. Dette blev tydeligt i efteråret, hvor det kom frem, at der var store budgetoverskridelser i samtlige forvaltninger, undtagen By- og Kulturforvaltningen – en forvaltning, som styres af en stærk Venstrekvinde. Særligt i Børne- og Ungeforvaltningen er udgifterne løbet løbsk, med en budgetoverskridelse på næsten 70 millioner kroner. Forvaltningen af Odenses økonomi må siges at trænge til en ny retning, så der igen kan blive styre på kommunens kasser. Med budgetoverskridelserne må de odenseanske borgere tage til takke med en skattestigning, som vil gøre det dyrere for borgerne at bo i Odense – vel og mærket i en by, som i forvejen har én af landets højeste kommunale skatter. Dette har også medført, at daginstitutionerne har reduceret åbningstiderne og hævet egenbetalingen. Konklusionen må være: kan man ikke holde budgetterne, så kan man bare hæve skatten. I stedet burde man få styr på økonomien og lade borgerne beholde flere af deres egne penge. Dette ønsker man ikke fra Socialdemokratiets side. Man vil gøre det dyrere at bo i Odense, give et 60 millioner årligt underskud på Letbanens etape to – en regning, som ender hos borgerne - og forsætte den dårlige forvaltning af kommunens økonomi.

Og hvem er det, der har hovedansvaret for det morads, som kommunen er kommet ud i? Selvom Peter Rahbæk Juel ikke vil stå ved det og retter ansvaret imod de forskellige forvaltninger, så må ansvaret siges at tilhøre borgmesteren. Mens Peter åbenbart ikke har tid til at få styr på kommunens økonomi og skabe et Odense med vækst og fremgang, så kan man se ud fra hans Facebookside, at han har rigelig af tid til klippe snore og tage til arrangementer, som egentlig ikke gavner andre end Peter selv. Derudover, så ønsker Peter heller ikke det brede samarbejde, hvor de rigtige løsninger findes i fællesskab. Dette sås tydeligt under budgetforhandlingerne, hvor Venstre ikke blev inviteret med. 35 millioner kroner ud af et budget på 12 milliarder kroner var der uenigheder omkring. Uenigheden var der, men ikke store nok til, at man ikke kunne lande en budgetaftale i fællesskab. Dette viser tydeligt en borgmester, som er blevet magtfuldkommen, ikke ønsker det brede samarbejde og ikke ønsker at tage ansvar for kommunens økonomi. En borgmester, som har ansvaret, men ikke handler ordentligt på det. Hvis han gjorde, så ville Odense kommune ikke være i det økonomiske rod, man er endt i, men i stedet ageret med en ordentlig økonomistyring og sikret, at det ikke er blevet dyrere at bo i Odense. Det er lettere at have ambitioner end at handle. Det er lettere at have ambitioner end at være konkret. Det er lettere at have ambitioner end at føre fornuftig politik. Indtil videre har Socialdemokratiet vist, at de kun kan have ambitioner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Færre kommuner rummer alle klasser

Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce