x
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Tag med ud i naturen: Vær med i Øhavsmuseets nye Klub Ø

Den populære udflugt med Jan Villebro til Svelmø er en af de oplevelser, medlemmerne af den nye Klub Ø kan få i det kommende sommerhalvår. Arkivfoto: Palle Søby
Øhavsmuseet sætter nu gang i et nyt fællesskab under navnet Klub Ø. Blandt andet kan medlemmerne deltage i en række arrangementer og events i det kommende sommerhalvår.

Faaborg: En helt ny klub lanceres i disse dage. Den hedder Klub Ø og har til formål at skabe et fællesskab, som skal få flere ud i det fri.

Bag klubben står Øhavsmuseet, der har strikket et program sammen for klubbens første sæson. På programmet er alt fra sansevandring, til talks og en tur til Svelmø. Året igennem inviteres klubbens medlemmer til en række aktiviteter og events, hvor kernen er lysten til sammen at bruge det område, som alle i Faaborg og omegn er en del af. Håbet er, at folk i alle aldre - og måske sammen i flere generationer - vil støtte op om fællesskabet.

- Vi ønsker at skabe et helt nyt fællesskab, hvor vi sammen med lokale mødes om en masse aktiviteter i det fri. Det vil sige aktiviteter, hvor vi bruger naturen, historien og vores sanser. Ofte står vi på afstand og betragter historien. I Klub Ø er vores udgangspunkt et andet. Vi vil sætte flere sanser i spil og på den måde give alle mulighed for at mærke på egen krop, hvordan naturen kan skabe helt særlige stemninger, fortæller direktør på Øhavsmuseet Peter Thor Andersen.

Annonce

Årets program i Klub Ø

Events kun for Klub Ø’s medlemmer:

19. marts: Suppe og sansevandring.

16. maj: Den årlige familievandring.

5. september: Sviptur til Svelmø.

9. oktober: Pre-opening af Øhavsmuseeets nye besøgscenter på Faaborg Havn.

1. november: Tæm mørket i Svanninge Bakker.

Fordele for Klub Ø's medlemmer:

25 procent rabat på entréen til Arresten, der er del af Øhavsmuseet.

Lejrbålsdialog. Vær med, når Øhavsmuseet udvikles. Vær først, når nye ideer testes, og kom med gode ideer, der gør fællesskabet stærkt (datoer meldes ud løbende).

Medlemskab koster 200 kroner for voksne og 100 kroner for børn og unge op til 18 år.

Stillevandring i skoven

- Vi vil formidle stemninger, som har virket til alle tider og stadig præger vores kultur. Ved vores første arrangement 19. marts begynder vi med en times vandring i området ved Pipstorn Skov. Her findes en af Fyns største koncentrationer af fortidsminder. Dele af vandringen vil være såkaldt stillevandring, som har til formål at skærpe vores evne til at fornemme det historiske område på en ny måde. Arrangementet runder vi af ved det fælles bål, hvor varm suppe venter, fortsætter Peter Thor Andersen.

Klub Ø er en del af det store projekt, som Øhavsmuseet har fået cirka 10 millioner kroner til af Nordea-fonden, hvor målet er at få flere ud i det fri. Det er tanken, at Klub Ø etableres i samarbejde med Nordea-fonden, men at klubben over de kommende år vil vokse og udvikle sig, så den hviler i sig selv, når projektperioden er slut.

Det første arrangement i Klub Ø slutter med suppe omkring bålet i Pipstorn Skov. Foto: Øhavsmuseet
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce