Annonce
Sydfyn

Tag med på arkæologisk udgravning

Arkæolog og museumsinspektør på Svendborg Museum, Lone Nørgaard, holder onsdag den 26. juni åben udgravning ved den arkælogiske udgravning på Åmarksvej i Vester Skerninge . Alle interessede er velkomne. Foto: Katrine Becher Damkjær

Vester Skerninge: Interesseret i arkæologi? Så skal du slå til nu.

I disse uger graver Svendborg Museums arkæologer i jorden ude ved Vester Skerninge; nærmere bestemt på en mark i nærheden af Syltemade Å, og det er ikke småting, de har fundet.

Fundene holder de dog ikke for sig selv, for onsdag den 26. juni fra klokken 14 til 16 holder museumsinspektør og arkæolog Lone Nørgaard åben udgravning, hvor hun vil vise frem.

Hun kan blandt andet fremvise resterne af et treskibet hus fra bronzealderen, kogegruber, flint og keramik med flere tusinde år på bagen. Og hvis man vil vide mere, kan man undervejs stille spørgsmål til Lone Nørgaard.

Desuden vil en medarbejder fra kommunen fortælle om det nærliggende å-projekt, som er årsag til den arkæologiske udgravning.

Lone Nørgaard advarer om, at man ikke skal være alt for dårligt gående, hvis man gerne vil deltage, for man skal altså forcere en lille skråning for at komme ind på udgravningsområdet.

Interesserede skal køre til Åmarksvej i Vester Skerninge. /anwni

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce