Annonce
Faaborg-Midtfyn

Tag med når der spilles op til syren-fejring i sydfynsk landsby

Den åbne have i Ny Stenderup trak sidste år mange gæster - i år er endnu en have åben for besøgende i syrendagene. Arkivfoto: René Johansen.

Vester Hæsinge/Ny Stenderup: Igen i år går Vester Hæsinge og omegn all in på syrenernes blomstring, og i år er det qua støtte fra kommunens kulturpulje muligt at udvide med et større musikproram end sidste år.

Det glæder formanden for Ny Stenderup beboerforening, Bjarne Brøndum:

- Musikken sidste år gav gæsterne en fantastisk oplevelse, og vi er meget glade for, at kommunen støtter op omkring syrendagene på denne måde, siger han.

Musikken vil ugen igennem kunne opleves i de to åbne haver på henholdsvis Horseballevej 11 og 26 og ved afslutningen på syrendagene den 23. maj bliver det med operasang ved Jesper Buhl.

Beboerforeningen har blandt andet engageret foreningen Songwriters Corner til at forestå en stor del af musikprogrammet, som spænder fra klangmusik, moderne dansk lyrik til operasang.

Syrendagene i Vester Hæsinge/Ny Stenderup starter den 16. maj og afsluttes den 23. maj.

Hele programmet kan findes på Visit Faaborg og på Syrenland.dk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce