Annonce
Middelfart

Tag forskud på familiejulen ved snigpremiere på Paprika Steen-film

"Den tid på året" er en humoristisk fortælling om de juletraditioner, som vi alle er underlagt, når vi år efter år går ind i en næsten hypnotisk stemning af julehygge. Foto: Jens Schlosser

Skuespiller og filminstruktør Paprika Steen besøger Middelfart i forbindelse med hendes nye danske julefilm.

Middelfart: Skuespiller og filminstruktør Paprika Steen møder publikum, når hendes nye danske julefilm "Den tid på året" får eksklusiv forpremiere i Panorama i Middelfart lørdag 27. oktober kl. 18.30.

"Den tid på året" er en humoristisk fortælling om de juletraditioner, som vi alle er underlagt, når vi år efter år går ind i en næsten hypnotisk stemning af julehygge, hvad enten vi vil det eller ej.

Sådan er det også for Paprika Steen (Katrine) i hendes nye danske film, hvor hun selv spiller hovedrollen. Filmen foregår juleaften hjemme hos Katrine og Mads (spillet af Jacob Lohmann), en helt almindelig familie, hvor man skal samle hele familien om en traditionsrig aften med salmesang og andesteg. Der er naturligvis plads til alle, såvel den forsmåede søster, de fraskilte forældre, den rapkæftede lillesøster, hendes nye mand og ikke mindst familiens genstridige og fraværende teenagedatter, der konstant chatter med kæresten. På overfladen gør alle en stor dyd ud af at spille den rolle, som forventes af dem. Men under overfladen truer en intens stemning af stress og irritation. Udover Paprika Steen medvirker Sofie Gråbøl, Lars Brygmann, Jacob Lohmann, Karen-Lise Mynster, Lars Knutzon, Bodil Lassen, Patricia Schumann, Hans Holtegaard og Fanny Leander Bornedal med flere. Filmen får premiere 8. november i biografer over hele landet, men allerede lørdag 27. oktober klokken 18.30 vises filmen med efterfølgende besøg af Paprika Steen i Panorama Middelfart.

Annonce
Paprika Steen (Katrine) i "Den tid på året", hvor hun selv spiller hovedrollen. Foto: Jens Schlosser
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Tyverier fra to varebiler

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce