Annonce
Middelfart

Tag forskud på familiejulen ved snigpremiere på Paprika Steen-film

"Den tid på året" er en humoristisk fortælling om de juletraditioner, som vi alle er underlagt, når vi år efter år går ind i en næsten hypnotisk stemning af julehygge. Foto: Jens Schlosser

Skuespiller og filminstruktør Paprika Steen besøger Middelfart i forbindelse med hendes nye danske julefilm.

Middelfart: Skuespiller og filminstruktør Paprika Steen møder publikum, når hendes nye danske julefilm "Den tid på året" får eksklusiv forpremiere i Panorama i Middelfart lørdag 27. oktober kl. 18.30.

"Den tid på året" er en humoristisk fortælling om de juletraditioner, som vi alle er underlagt, når vi år efter år går ind i en næsten hypnotisk stemning af julehygge, hvad enten vi vil det eller ej.

Sådan er det også for Paprika Steen (Katrine) i hendes nye danske film, hvor hun selv spiller hovedrollen. Filmen foregår juleaften hjemme hos Katrine og Mads (spillet af Jacob Lohmann), en helt almindelig familie, hvor man skal samle hele familien om en traditionsrig aften med salmesang og andesteg. Der er naturligvis plads til alle, såvel den forsmåede søster, de fraskilte forældre, den rapkæftede lillesøster, hendes nye mand og ikke mindst familiens genstridige og fraværende teenagedatter, der konstant chatter med kæresten. På overfladen gør alle en stor dyd ud af at spille den rolle, som forventes af dem. Men under overfladen truer en intens stemning af stress og irritation. Udover Paprika Steen medvirker Sofie Gråbøl, Lars Brygmann, Jacob Lohmann, Karen-Lise Mynster, Lars Knutzon, Bodil Lassen, Patricia Schumann, Hans Holtegaard og Fanny Leander Bornedal med flere. Filmen får premiere 8. november i biografer over hele landet, men allerede lørdag 27. oktober klokken 18.30 vises filmen med efterfølgende besøg af Paprika Steen i Panorama Middelfart.

Annonce
Paprika Steen (Katrine) i "Den tid på året", hvor hun selv spiller hovedrollen. Foto: Jens Schlosser
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1944: Kager og wienerbrød slipper op

1994 Biskop Vincent Lind må godt udtrykke sig meget direkte og i ret så skarpe vendinger, når han beskæftiger sig med klager fra et yderst omstridt medlem af menighedsrådet ved Vor Frue Kirke i Odense, nemlig overlærer Niels Gertsen. Det har biskoppen fået både Kirkeministeriets og en nu forhenværende kirkeministers ord for. Flere års problemer omkring Niels Gertsens arbejde i menighedsrådet med masser af klagesager nåede et højdepunkt i midten af april. Da besluttede et flertal af menighedsrådets medlemmer at smide Niels Gertsen ud. Han måtte da også holde sig væk i nogle måneder, inden biskop Vincent Lind afviste flertallets beslutning, da juraen bag eksklusionen ikke var i orden. 1969 Fjernseerne hørte i morges den ellers så ligevægtige reporter, Claus Toksvig, forkynde fra kontrolcentret i Houston: Månen er landet! Alt klappede med en præcision, der endog overgik den, som forbløffede alverden i forbindelse med det første besøg på Månen i sommer. Klokken 7.53 (dansk tid) stod landingsfartøjet ”Frygtløs” på nøjagtig det forudbestemte sted i ”Stormenes Hav” med månesonden ”Surveyor” liggende i umiddelbart nærhed. Formiddagen gik derefter for astronauterne med forberedelserne til de to ekspeditioner ud i den nærmeste omegn, der er planlagt i dag og i morgen, og hvis udfald bliver afgørende for de rent videnskabelige resultater af den anden rejse til Månen. 1944 Bagerne er stadig hårdt spændt for med hensyn til deres rationer. Det er begrænset, hvor meget de kan bage dagligt, og undertiden slipper både kager og wienerbrød op tidligt på eftermiddagen. Efter hvad vi erfarer har bagerlauget i Odense nu henstillet til medlemmerne, at de holder deres butikker åbent til i hvert fald kl. 18 på alle hverdage, også selv om alle kagerne er udsolgt. Det skal stadig være muligt for folk at kunne købe brød, når de er på vej hjem fra arbejde. Flere bagerforretninger forudser, at de må holde lukket mellem jul og nytår, da månedens rationer af smør og sukker vil være opbrugt til jul. Desuden har bagerne problemer med at skaffe papir og poser nok til kager og brød.

Annonce