Annonce
Nordfyn

Tag en rundtur til nordfynske kunstnere

På Huggetvej 55 uden for Bogense kan man slå to kunstfluer med ét smæk. For både kunstmaler Else Friis og trædrejer Jørn Anderson deltager i kunstweekenden med åbne værksteder. Arkivfoto: Betty Rasmussen
I weekenden den 15. og 16. juni åbner en lang række nordfynske kunstnere deres værksteder og gallerier for besøg.

Nordfyn: Hvis du er kunstinteresseret, er det en god idé at sætte et stort kryds i kalenderen ved weekenden den 15. og 16. juni.

Ligesom sidste år har Nordfyns Kommune og Nordfyns Erhverv og Turisme i samarbejde med en lang række nordfynske kunstnere og gallerier dedikeret en juniweekend til at vise alle interesserede, hvad Nordfyn har at byde på, når det gælder kunst og kreative mennesker.

Både lørdag og søndag har knap 30 kunstnere sagt ja til at åbne deres værksted eller galleri mellem klokken 11 og 16. Der vil være gratis adgang og også en lille forfriskning til at skylle kunstindtrykket ned med.

De deltagende kunstnere fordeler sig ud over hele den nordfynske kommune, flest i Bogense-området med 12, otte i Søndersø og omegn og syv i Otterup, og der er både mulighed for at besøge malere, keramikere, trækunstnere, grafikere og andre kunstarter.

Du kan se listen over de åbne gallerier og værksteder på https://merefyn.dk/kunstweekend/.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce