Annonce
Nordfyn

Tag en rundtur til nordfynske kunstnere

På Huggetvej 55 uden for Bogense kan man slå to kunstfluer med ét smæk. For både kunstmaler Else Friis og trædrejer Jørn Anderson deltager i kunstweekenden med åbne værksteder. Arkivfoto: Betty Rasmussen
I weekenden den 15. og 16. juni åbner en lang række nordfynske kunstnere deres værksteder og gallerier for besøg.

Nordfyn: Hvis du er kunstinteresseret, er det en god idé at sætte et stort kryds i kalenderen ved weekenden den 15. og 16. juni.

Ligesom sidste år har Nordfyns Kommune og Nordfyns Erhverv og Turisme i samarbejde med en lang række nordfynske kunstnere og gallerier dedikeret en juniweekend til at vise alle interesserede, hvad Nordfyn har at byde på, når det gælder kunst og kreative mennesker.

Både lørdag og søndag har knap 30 kunstnere sagt ja til at åbne deres værksted eller galleri mellem klokken 11 og 16. Der vil være gratis adgang og også en lille forfriskning til at skylle kunstindtrykket ned med.

De deltagende kunstnere fordeler sig ud over hele den nordfynske kommune, flest i Bogense-området med 12, otte i Søndersø og omegn og syv i Otterup, og der er både mulighed for at besøge malere, keramikere, trækunstnere, grafikere og andre kunstarter.

Du kan se listen over de åbne gallerier og værksteder på https://merefyn.dk/kunstweekend/.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1944: Kager og wienerbrød slipper op

1994 Biskop Vincent Lind må godt udtrykke sig meget direkte og i ret så skarpe vendinger, når han beskæftiger sig med klager fra et yderst omstridt medlem af menighedsrådet ved Vor Frue Kirke i Odense, nemlig overlærer Niels Gertsen. Det har biskoppen fået både Kirkeministeriets og en nu forhenværende kirkeministers ord for. Flere års problemer omkring Niels Gertsens arbejde i menighedsrådet med masser af klagesager nåede et højdepunkt i midten af april. Da besluttede et flertal af menighedsrådets medlemmer at smide Niels Gertsen ud. Han måtte da også holde sig væk i nogle måneder, inden biskop Vincent Lind afviste flertallets beslutning, da juraen bag eksklusionen ikke var i orden. 1969 Fjernseerne hørte i morges den ellers så ligevægtige reporter, Claus Toksvig, forkynde fra kontrolcentret i Houston: Månen er landet! Alt klappede med en præcision, der endog overgik den, som forbløffede alverden i forbindelse med det første besøg på Månen i sommer. Klokken 7.53 (dansk tid) stod landingsfartøjet ”Frygtløs” på nøjagtig det forudbestemte sted i ”Stormenes Hav” med månesonden ”Surveyor” liggende i umiddelbart nærhed. Formiddagen gik derefter for astronauterne med forberedelserne til de to ekspeditioner ud i den nærmeste omegn, der er planlagt i dag og i morgen, og hvis udfald bliver afgørende for de rent videnskabelige resultater af den anden rejse til Månen. 1944 Bagerne er stadig hårdt spændt for med hensyn til deres rationer. Det er begrænset, hvor meget de kan bage dagligt, og undertiden slipper både kager og wienerbrød op tidligt på eftermiddagen. Efter hvad vi erfarer har bagerlauget i Odense nu henstillet til medlemmerne, at de holder deres butikker åbent til i hvert fald kl. 18 på alle hverdage, også selv om alle kagerne er udsolgt. Det skal stadig være muligt for folk at kunne købe brød, når de er på vej hjem fra arbejde. Flere bagerforretninger forudser, at de må holde lukket mellem jul og nytår, da månedens rationer af smør og sukker vil være opbrugt til jul. Desuden har bagerne problemer med at skaffe papir og poser nok til kager og brød.

Annonce