Annoncørbetalt indhold

Tag ansvar for vores planet og skift til klimavenlig strøm

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

Kunne du tænke dig at kunne tænde for strømmen uden at have dårlig samvittighed? Ønsker du at gøre en forskel, og kunne du tænke dig at deltage aktivt i forhold til verdens klimaforandringer? Der er heldigvis rigtigt meget, du selv kan gøre for at slippe af med den dårlige samvittighed og tage ansvar for vores planet. Hvad det helt konkret er, kan du læse meget mere om her i denne artikel.

Skift til grøn strøm

Hvis du godt kunne tænke dig at gøre mere for miljøet og klimaforandringerne, end du allerede gør, så kan du med fordel undersøge, hvor den strøm du bruger rent faktisk kommer fra. Kommer den fra vedvarende og klimavenlige energikilder? Hvis ikke, så har du altid mulighed for at skifte elselskab. Mange er ikke klar over det, men der findes faktisk mange andre strømselskaber, end man lige går og tror, og man har heldigvis helt frit valg til at skifte rundt mellem selskaberne. Der findes blandt andet strømselskaber, der kun benytter sig af den såkaldte grønne strøm. Det betyder, at strømmen udelukkende kommer fra energivenlige metoder. Det kan for eksempel være danske vindmøller.

Er grøn strøm dyrere en almindelig strøm?

Selvom rigtig mange af os ønsker at gøre en forskel i forhold til miljøet og klimaforandringerne, så handler det i sidste ende naturligvis altid om penge. Vi skal have råd til at træffe de rette valg, og derfor er det selvfølgelig også relevant at komme ind på elpriser her i denne artikel. Grøn strøm behøver på ingen måde at være dyrere end almindelig strøm – tværtimod kan der faktisk være rigtig mange penge at spare ved at skifte elselskab og samtidig vælge et selskab, der leverer grøn strøm. Det er dog individuelt, da prisen kan variere fra selskab til selskab, så det gælder om at undersøge priserne på markedet, inden du træffer en beslutning.

Der findes selskaber, hvor du hver måned donerer et beskedent beløb på for eksempel 10 kr. Pengene går til en organisation, der for eksempel har til formål at beskytte klimaet eller at hjælpe folk i nød.

5 konkrete forslag til at skære ned på strømforbruget

Hvis du kunne tænke dig at gøre noget godt for klimaet, samtidig med at du selv kan opnå store besparelser på din strømregning, så kan du også skære ned på dit eget strømforbrug. Derfor har vi samlet en oversigt over 5 konkrete forslag til, hvordan du kan skære ned på forbruget:

1. Vælg energivenlige elpærer 2. Vælg elektriske apparater og hårde hvidevarer i en høj energiklasse 3. Tænd først lyset når det er blevet mørkt 4. Sluk lyset inden du tager hjemmefra 5. Sluk for strømmen på kontakten

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.