Annonce
forside

Tabte sit hjerte til Martin - og Langeland

Det er svært at få alle syv børn med på billedet - men her har vi 17-årige Katrine på sofakanten med Troja på skødet. I sofaen hendes mor, Birgitte med Nero og Birgittes hjertenskær, Martin. Foto Andreas Bastiansen

At rykke teltpælene op efter to skilsmisser og få syv børn i alderen 6 til 24 år til at forstå, at nu flytter far og mor til Rudkøbing og starter et nyt liv sammen - den opgave har det nyforelskede og nygifte par, Birgitte og Martin Møller Mil

Rudkøbing: Ud ad vinduerne vidner levende lys om masser af varme på alle etager.

Indenfor, da Martin åbner med den lille vimre cairnterrier Troja som med-spiller, stormer varmen også én i møde samt et varmt, fast håndtryk og et klart glad blik.

- Hej. Kom indenfor, lyder det fra 49-årige Birgitte, som for et par år siden tilfældigt tabte sit hjerte både til Martin, 44 år, og til Langeland.

Parret, som bor på Rue Villavej 7 i hjertet af Rudkøbing, er en succeshistorie om én tilflytterfamilie til Langeland.

De to voksne er stadig på arbejdsmarkedet. Birgitte er overtandlæge i Svendborg Kommune, mens Martin er folkeskolelærer i Kerteminde.

De rykkede teltpælene op, solgte to huse i Aalborg, og sammen startede de et nyt liv for to år siden.

- Jeg tabte mit hjerte til Langeland, da jeg besøgte Martins forældre første gang. Jeg ville slet ikke hjem igen, smiler Birgittes stemme i den store stue.

Ømt tager Martin om hendes skuldre. Ord er taknemmelige og kan forstås forkert. Men i hans øjne står: Jeg elsker dig. Jeg vil ikke undvære dig. Jeg kan næsten ikke tro på, at du er her.

Både Martin Møller og Birgitte Millung har en skilsmisse bag sig. Hvor Martin har tre børn, har Birgitte fire børn.

Ingen var særligt glade for Aalborg, så da de i foråret 2014 så hinanden for første gang, vidste de, at det skulle være dem. Sammen. I et andet hus end dem, de hver især ejede i Aalborg:

- For mig er det den ultimative tryghed, jeg oplever. Jeg er godt nok født og vokset op i Aalborg. Min morfar og mormor boede i Haugbølle på Sydlangeland, og så jeg har tilbragt mange af mine ferier der. Og den tryghed og det liv, jeg har fået af dem sammen med dem - er det samme, jeg oplever, nu som voksen, fortæller Martin.

Selv om Birgitte kun har haft godt to år i Rudkøbing og på Langeland, så er hun også fuldstændig forelsket i alt, hun oplever her:

- Det er simpelthen indbegrebet af tryghed og nærvær at bo og leve her. Når vi går rundt og handler, er vi tæt på hinanden. De handlende kender os. Vi bliver taget godt imod. Og jeg er meget nysgerrig på at lære min nye omgangskreds at kende, springer ordene ud af hendes mund.

Ydmygheden over at have fundet hinanden i en moden alder er det svært at sætte de rigtige reporter-ord på.

Men parrets øjne fortæller, at de er i den 7. himmel, at de elsker deres store 550 kvm. villa i fire etager, og at det er lykkedes at starte en ny tidslinie sammen med delebørnene.

Birgitte kunne have valgt at ville giftes i Aarhus, som er hendes fødeby. Men hun valgte at sige "ja" til Martin i Humble kirke, som er hans slægtskirke.

Så - Martin sætter ord på kærligheden:

- Jeg har stadigvæk sommerfugle i maven, når jeg kører fra arbejdet og skal hjem til Birgitte.

Da kæresteparret hurtigt blev enige om, at de ville forsætte livet sammen, var det ikke svært at beslutte sig.

Martin har en masse familie både på Nord- og Sydlangeland.

Så da først Birgitte var faldet for øen, var valget let.

De ville finde en ejendom, hvor der var plads til de i alt syv børn, to voksne, to hunde og børnenes og de unges venner og øvrige familie:

- Vi har børnene til jul hvert andet år, så i år er vi alene, men sidste år var vi 19 til juleaften, for Martins bror fra USA var også med.

Birgitte tager med glæde imod Martins omfavnelse af hendes skuldre.

Og glæder sig over de mange spændende, lige og skæve eksistenser, som hun kalder den mangfoldighed af skønne ø-boere:

- De kan godt være særprægede og have deres særkender, og det er skønt, at der er plads til os. Det er dejligt at være en del af en sprudlende, farverig menneskemasse.

Annonce

De kan godt være særprægede og have deres særkender, og det er skønt, at der er plads til os. Det er dejligt at være en del af en sprudlende, farverig menneskemasse.Birgitte Millung, tilflytter

Fakta om familien

Birgitte, 49 år, og Martin Møller Millung, 44 år, overtog den over 500 kvm store villa på Rue Villavej 7 i Rudkøbing 1. september 2014.Den er bygget i 1908, har fuld kælder og tre etager.

Birgittes fire børn er Frederik, 24 år, Andreas, 21 år og tvillingerne, Katrine og Cecilie, 17 år.

Martins tre børn er Helena, 15 år, Maja, 12 år, og Lise på seks år.

Med til familien hører skotten, Hero, og cairnterrieren, Troja.

Birgitte er overtandlæge i Svendborg Kommune, mens Martin er folkeskolelærer i Kerteminde.

Birgitte og Martin Millung samt to tykke bøger og en varm hund, Nero. Det nygifte par læser meget med benene oppe og - for Martins vedkommende - en pude under bogen. De snakker sammen om livet og nyder tilværelsen og hinanden alle døgnets 24 timer. Foto: Andreas Bastiansen
- Nero er en lille smule reserveret, fortæller Birgitte under samtalen, men med på et billede sammen med sine "forældre", Martin og Birgitte Milling ville han skam gerne. Foto: Andreas Bastiansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Fyn

23-årig fodgænger dræbt på motorvejen: Han havde været til fastelavnsfest

Annonce