Annonce
Danmark

Taberne: Her er der skuffelse over uddelingen af statsjob

Fire nye medarbejdere fra Etisk Råds sekretariat rykker ingenting, mener Koldings borgmester Jørn Pedersen (V).Arkivfoto: Jacob Schultz

Adskillige kommuner fik ingen statslige arbejdspladser - eller færre end de havde regnet med. Det udløste skuffelse flere steder.

Tønder: 83 pladser

Med tildelingen af 83 skattearbejdspladser kunne landets femtestørste kommune, Tønder, ligne en af vinderne, men sådan ser borgmester Henrik Frandsen (V) overhovedet ikke på det. De 83 pladser blev allerede tildelt sidste år, og han havde sat næsen op efter endnu en ladning statlige arbejdspladser. Han havde bl. a. agiteret for at få Kulturarvsstyrelsen til kommunen. Men Tønder fik ikke en eneste ud over de allerede tildelte.

- Det et gammel vin på gamle flasker. Det ser ud som om, at vi får noget, som vi allerede har fået, som vi også gjorde det med genopretningen af Skat. Så det er lidt en våd kineser. Som jeg ser det her, så er vi ikke en del af bedre balance, så er vi en del af genopretningen af Skat, siger han til JydskeVestkysten.

Annonce
En våd kineser, kalder Tønders borgmester Henrik Frandsen (V) den manglende tildeling af nye statsjob. Arkivfoto: Uwe Iwersen

Fredericia: 0 pladser

Fredericia måtte kigge langt efter nye statslige arbejdspladser. Kommunen fik ikke en eneste, men blev dog tilgodeset med en en ny uddannelse i automationsteknologi - som en afdeling af Erhvervs Akademi Lillebælt i Odense.

- Jeg er meget glad for, at vi har fået en ny uddannelse i forbindelse med regeringens plan, men er selvfølgelig lidt skuffet over, at vi ikke kom i spil til nye arbejdspladser. Det ville vi meget gerne, og vi havde især håbet på funktioner indenfor energiområdet, hvor vi står stærkt, siger borgmester Jakob Bjerregaard (S) til Fredericia Dagblad.

Kolding: 4 pladser

Kolding Kommune fik i den foregående udflytningsrunde ikke en eneste statslig arbejdsplads og havde derfor sat næsen op efter for alvor at blive tilgodeset denne gang. Men kommunen fik kun en lille flig af sekretariatet i Etisk Råd i form af fire arbejdspladser.

- Jeg havde håbet, at vi havde fået noget interessant indenfor uddannelse som for eksempel SU-styrelsen og i størrelsesordenen 20-40 nye arbejdspladser. De fire nye medarbejdere fra Etisk Råds sekretariat er selvfølgelig velkomne, men de rykker jo ingenting, siger borgmester Jørn Pedersen (V) til JydskeVestkysten.

Varde: 0 pladser

I Varde, der i forvejen har adskillige militære arbejdspladser, havde borgmester Erik Buhl (V) satset på at få VisitDenmark til kommunen. men det blev der ikke noget af. Varde blev iike tilgodeset overhovedet.

- Nu fik vi desværre ingen mandarin i vores turban, men vi håber på i forbindelse med forsvarsforliget at få en stor appelsin i vores turban, siger Erik Buhl til TV Syd.

Vejle: 5 pladser

Vejle får tildelt fem arbejdspladser fra politiets administration. Bedre end ingenting, men slet ikke nok, mener borgmesteren.

- Det skal da ikke være nogen hemmelighed, at vi synes, det havde været oplagt med mange flere på grund af vores centrale placering, samtidig med, at vi har meget få statslige arbejdspladser pr. indbygger, siger borgmester Jens Ejner Christensen (V) på kommunens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce