Annonce
Danmark

Taberne: Her er der skuffelse over uddelingen af statsjob

Fire nye medarbejdere fra Etisk Råds sekretariat rykker ingenting, mener Koldings borgmester Jørn Pedersen (V).Arkivfoto: Jacob Schultz

Adskillige kommuner fik ingen statslige arbejdspladser - eller færre end de havde regnet med. Det udløste skuffelse flere steder.

Tønder: 83 pladser

Med tildelingen af 83 skattearbejdspladser kunne landets femtestørste kommune, Tønder, ligne en af vinderne, men sådan ser borgmester Henrik Frandsen (V) overhovedet ikke på det. De 83 pladser blev allerede tildelt sidste år, og han havde sat næsen op efter endnu en ladning statlige arbejdspladser. Han havde bl. a. agiteret for at få Kulturarvsstyrelsen til kommunen. Men Tønder fik ikke en eneste ud over de allerede tildelte.

- Det et gammel vin på gamle flasker. Det ser ud som om, at vi får noget, som vi allerede har fået, som vi også gjorde det med genopretningen af Skat. Så det er lidt en våd kineser. Som jeg ser det her, så er vi ikke en del af bedre balance, så er vi en del af genopretningen af Skat, siger han til JydskeVestkysten.

Annonce
En våd kineser, kalder Tønders borgmester Henrik Frandsen (V) den manglende tildeling af nye statsjob. Arkivfoto: Uwe Iwersen

Fredericia: 0 pladser

Fredericia måtte kigge langt efter nye statslige arbejdspladser. Kommunen fik ikke en eneste, men blev dog tilgodeset med en en ny uddannelse i automationsteknologi - som en afdeling af Erhvervs Akademi Lillebælt i Odense.

- Jeg er meget glad for, at vi har fået en ny uddannelse i forbindelse med regeringens plan, men er selvfølgelig lidt skuffet over, at vi ikke kom i spil til nye arbejdspladser. Det ville vi meget gerne, og vi havde især håbet på funktioner indenfor energiområdet, hvor vi står stærkt, siger borgmester Jakob Bjerregaard (S) til Fredericia Dagblad.

Kolding: 4 pladser

Kolding Kommune fik i den foregående udflytningsrunde ikke en eneste statslig arbejdsplads og havde derfor sat næsen op efter for alvor at blive tilgodeset denne gang. Men kommunen fik kun en lille flig af sekretariatet i Etisk Råd i form af fire arbejdspladser.

- Jeg havde håbet, at vi havde fået noget interessant indenfor uddannelse som for eksempel SU-styrelsen og i størrelsesordenen 20-40 nye arbejdspladser. De fire nye medarbejdere fra Etisk Råds sekretariat er selvfølgelig velkomne, men de rykker jo ingenting, siger borgmester Jørn Pedersen (V) til JydskeVestkysten.

Varde: 0 pladser

I Varde, der i forvejen har adskillige militære arbejdspladser, havde borgmester Erik Buhl (V) satset på at få VisitDenmark til kommunen. men det blev der ikke noget af. Varde blev iike tilgodeset overhovedet.

- Nu fik vi desværre ingen mandarin i vores turban, men vi håber på i forbindelse med forsvarsforliget at få en stor appelsin i vores turban, siger Erik Buhl til TV Syd.

Vejle: 5 pladser

Vejle får tildelt fem arbejdspladser fra politiets administration. Bedre end ingenting, men slet ikke nok, mener borgmesteren.

- Det skal da ikke være nogen hemmelighed, at vi synes, det havde været oplagt med mange flere på grund af vores centrale placering, samtidig med, at vi har meget få statslige arbejdspladser pr. indbygger, siger borgmester Jens Ejner Christensen (V) på kommunens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Annonce