Annonce
Danmark

Taberne: Her er der skuffelse over uddelingen af statsjob

Fire nye medarbejdere fra Etisk Råds sekretariat rykker ingenting, mener Koldings borgmester Jørn Pedersen (V).Arkivfoto: Jacob Schultz

Adskillige kommuner fik ingen statslige arbejdspladser - eller færre end de havde regnet med. Det udløste skuffelse flere steder.

Tønder: 83 pladser

Med tildelingen af 83 skattearbejdspladser kunne landets femtestørste kommune, Tønder, ligne en af vinderne, men sådan ser borgmester Henrik Frandsen (V) overhovedet ikke på det. De 83 pladser blev allerede tildelt sidste år, og han havde sat næsen op efter endnu en ladning statlige arbejdspladser. Han havde bl. a. agiteret for at få Kulturarvsstyrelsen til kommunen. Men Tønder fik ikke en eneste ud over de allerede tildelte.

- Det et gammel vin på gamle flasker. Det ser ud som om, at vi får noget, som vi allerede har fået, som vi også gjorde det med genopretningen af Skat. Så det er lidt en våd kineser. Som jeg ser det her, så er vi ikke en del af bedre balance, så er vi en del af genopretningen af Skat, siger han til JydskeVestkysten.

Annonce
En våd kineser, kalder Tønders borgmester Henrik Frandsen (V) den manglende tildeling af nye statsjob. Arkivfoto: Uwe Iwersen

Fredericia: 0 pladser

Fredericia måtte kigge langt efter nye statslige arbejdspladser. Kommunen fik ikke en eneste, men blev dog tilgodeset med en en ny uddannelse i automationsteknologi - som en afdeling af Erhvervs Akademi Lillebælt i Odense.

- Jeg er meget glad for, at vi har fået en ny uddannelse i forbindelse med regeringens plan, men er selvfølgelig lidt skuffet over, at vi ikke kom i spil til nye arbejdspladser. Det ville vi meget gerne, og vi havde især håbet på funktioner indenfor energiområdet, hvor vi står stærkt, siger borgmester Jakob Bjerregaard (S) til Fredericia Dagblad.

Kolding: 4 pladser

Kolding Kommune fik i den foregående udflytningsrunde ikke en eneste statslig arbejdsplads og havde derfor sat næsen op efter for alvor at blive tilgodeset denne gang. Men kommunen fik kun en lille flig af sekretariatet i Etisk Råd i form af fire arbejdspladser.

- Jeg havde håbet, at vi havde fået noget interessant indenfor uddannelse som for eksempel SU-styrelsen og i størrelsesordenen 20-40 nye arbejdspladser. De fire nye medarbejdere fra Etisk Råds sekretariat er selvfølgelig velkomne, men de rykker jo ingenting, siger borgmester Jørn Pedersen (V) til JydskeVestkysten.

Varde: 0 pladser

I Varde, der i forvejen har adskillige militære arbejdspladser, havde borgmester Erik Buhl (V) satset på at få VisitDenmark til kommunen. men det blev der ikke noget af. Varde blev iike tilgodeset overhovedet.

- Nu fik vi desværre ingen mandarin i vores turban, men vi håber på i forbindelse med forsvarsforliget at få en stor appelsin i vores turban, siger Erik Buhl til TV Syd.

Vejle: 5 pladser

Vejle får tildelt fem arbejdspladser fra politiets administration. Bedre end ingenting, men slet ikke nok, mener borgmesteren.

- Det skal da ikke være nogen hemmelighed, at vi synes, det havde været oplagt med mange flere på grund af vores centrale placering, samtidig med, at vi har meget få statslige arbejdspladser pr. indbygger, siger borgmester Jens Ejner Christensen (V) på kommunens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce