Annonce
Indland

Tørnæs afløser gravid Trane som EU-spidskandidat

Ellen Trane Nørby (V).

Ulla Tørnæs er indstillet til ny V-spidskandidat til Europaparlamentet, efter at Ellen Trane har trukket sig.

Venstre har haft svært ved at finde en spidskandidat til EU-parlamentsvalget 25. maj, og nu dropper Ellen Trane Nørby, Venstres politiske ordfører, også sit kandidatur.

Ellen Trane Nørby er blevet gravid og ønsker derfor ikke længere at være spidskandidat, oplyser Venstre.

I stedet har partiets forretningsudvalg besluttet, at tidligere undervisnings- og udviklingsminister Ulla Tørnæs bliver indstillet til at være ny spidskandidat.

- EU er helt afgørende for Danmark, og derfor skal Danmark også have en stor og betydende liberal stemme i det europæiske parlament.

- Det arbejde skal jeg nu stå i spidsen for, og det glæder jeg mig helt utrolig meget til, siger Ulla Tørnæs i en pressemeddelelse.

Ulla Tørnæs er i forvejen anden viceborgmester i Holstebro Kommune og medlem af Folketinget. Spørgsmålet er nu, om hun kan bevare de poster, når turen efter valget den 25. maj går til Bruxelles og Strasbourg.

- Jeg har altid været meget optaget af international politik. Derfor var jeg også interesseret, da Venstre skulle vælge spidskandidat til europaparlamentsvalget, men på det tidspunkt var jeg engageret i en kommunal valgkamp.

- Nu er der så opstået den her mulighed, og det er jeg meget glad for, siger Ulla Tørnæs, der ønsker Ellen Trane Nørby tillykke med familieforøgelsen.

Ellen Trane Nørby, der ifølge JydskeVestkysten skal føde til august, fortsætter nu som medlem af Venstres folketingsgruppe.

- Jeg kan ikke se, hvordan jeg skal få et liv med et lille barn til at hænge sammen med et liv som europapolitiker med flere dage om ugen i Bruxelles eller Strasbourg.

- Derfor har jeg meddelt, at jeg ikke længere er til rådighed som spidskandidat, siger Ellen Trane Nørby i pressemeddelelsen.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, siger i en skriftlig kommentar:

- Det er lykkelige omstændigheder, der gør, at Ellen bliver erstattet af Ulla. Jeg er meget glad på Ellens vegne, og samtidig er jeg også meget glad for, at Ulla er parat til at påtage sig opgaven med at sikre Venstre et godt valg til Europa-Parlamentet.

EU-parlamentarikeren Jens Rohde var oprindelig udset til at blive Venstres spidskandidat, men efter en meget proeuropæisk kronik udskød Venstre beslutningen, og han er i dag partiets EP-kandidat i Nordjylland.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce