Annonce
Erhverv

Tørklæder: Nu er det okay i Netto

En gruppe unge, muslimske kvinder aktionerede blandt andet foran Netto på Nyborgvej i Odense i midten af maj. Det har medvirket til, at Dansk Supermarked med omgående virkning sløjfer sit tørklædeforbud. Arkivfoto.

Supermarkedskæden Dansk Supermarked dropper forbud mod religiøse tørklæder efter protester.

Indtil nu har det været umuligt at finde en kassedame eller grøntmedarbejder med tørklæde om hovedet i Dansk Supermarkeds butikker, Netto, Bilka og Føtex.

Men det bliver det nu. Dansk Supermarked dropper nemlig torsdag tørklædeforbuddet over for deres ansatte.

- Vi har løbende taget dialogen med alle vores interessenter og har revurderet beklædningsreglementet internt. Beslutningen er taget tidligere på foråret af den øverste ledelse, siger Mads Hvitved Grand, Dansk Supermarkeds pressechef.

Udspillet kommer efter, at Fyens Stiftstidende den 27. april skrev om Nada Fraijes protest mod Dansk Supermarkeds beklædningspolitik.

Efterfølgende demonstrerede en række tørklædeklædte kvinder midt i maj foran Nettos butik på Nyborgvej i Odense.

I 2005 fik Dansk Supermarked Højesterets ord for, at det var i orden, at de forbød de ansatte at bære religiøse tørklæder i arbejdstiden.

Kvinderne opfordrede til boykot af Dansk Supermarkeds butikker, indtil forbuddet blev ophævet.

- Det får os til at udskille tørklædet lidt fra resten beklædningsreglementet, fordi det giver ikke rigtig nogen mening i den nuværende situation at forfægte det her gamle reglement, som er besluttet afløst af et nyt, siger Mads Hvitved Grand.

Forbuddet ophæves med øjeblikkelig kraf og gælder i Netto, Bilka og Føtex.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce