Annonce
Nordfyn

Tør du godt? Vikingelauget inviterer atter på nytårsbad

Forhåbentligt bliver det i mere roligt vand, at nordfynboerne kan indvie det nye år, når Bogense Vikingelaug atter inviterer til nytårsbad på Østre Mole. Arkivfoto: Thomas Gregersen
Sidste år blev nytårsbadet afblæst på grund af, ja, voldsom blæst, men "det kommer jo nok ikke igen i år", lyder det fra formanden for Bogense Vikingelaug, der håber på at se mange på Østre Mole nytårsdag.

Bogense: Forhåbentligt bliver det i mere roligt vand end sidste år, at Bogense Vikingelaug kan indbyde til det årlige nytårsbad den 1. januar. Sidste år endte vikingelauget nemlig med at fraråde at gå ud i vandet, da vejret viste sig fra sin mere hidsige side.

- Der var meget kraftig blæst og storm, og er man ikke vant til det, er det måske ikke lige det smarteste. Men det kommer jo nok ikke igen i år. Og så er det sådan en god lågløfter ovenpå nytårsaften at få en dukkert der.

Solveig Bjørnø er formand for Bogense Vikingelaug, og hun lover, at der kommer til at være lidt at styrke sig på, når det kolde gys er overstået. Hun fortæller samtidig, at der plejer at dukke et par hundrede stykker op på Østre Mole til traditionen, der efterhånden har stået på i en håndfuld år.

- Det er nok kun omkring det halve, der rent faktisk hopper i. Men man er også meget velkommen til at komme og kigge på, og man må også gerne få en dram, selvom man ikke hopper i.

- Der er mange, der sidder nytårsaften og aftaler, at imorgen hopper de i. Det kan jeg høre på dagen, hvor mange står og siger "Eej, det skulle vi ikke have aftalt i går". Men de gør det alligevel, lyder det fra Solveig Bjørnø, der selv har ti års erfaring med vinterbadningsdisciplinen.

Nytårsbadet finder sted 1. januar kl. 12.00, og mødestedet er Østre Mole i Bogense.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Yvonnes handicappede søn får frataget nattevagt: - Vi er simpelthen bange for, at han dør

Odense

Mindst seks knivstik i ryggen på 20-årig: Jalousi førte til drabsforsøg

Annonce