Annonce
Faaborg-Midtfyn

'Tør øjnene' - Tobias mødt af grove kommentarer på Facebook efter kørekort-debat: - Jeg vidste godt, det ville sætte ild i folk

18-årige Tobias Højholdt lader sig ikke gå på af de mange negative kommentarer, som han har fået på Facebook. Kommentarerne kommer i kølvandet på, at han fortalte, at han mener, det er uretfærdigt, at han har mistet sit kørekort til bil efter en knallertforseelse, han begik som 16-årig. Foto: Ane Johansen
18-årige Tobias Højholdt har startet en debat om frakendelse af kørekort - og det er ikke gået ubemærket hen på Facebook. Han håber ikke, at debatten dør.

Kværndrup: "Tør øjnene", "Bliv voksen", "Sikke en ynkelig holdning", "Velkommen til voksenlivet", "Kan du ikke køre ordentligt, må du cykle", "Handling har konsekvenser".

18-årige Tobias Højholdt fra Kværndrup fik en hård medfart på Facebook, da han for et par dage siden til denne avis fortalte om, at han efter en knallertforseelse har mistet sit kørekort i seks måneder.

Hans ærinde var at rejse en principiel debat.

Annonce

- Jeg vidste godt, det ville sætte ild i folk. Det er derfor, jeg står frem. Jeg synes, det er vigtigt at komme ud med, siger han, efter artiklen har trukket et langt debatspor på Facebook.

Tobias Højholdt blev som 16-årig stoppet af politiet på knallert og senere sigtet for at køre alkoholpåvirket, uden hjelm, med en passager bagpå, på en knallert, der kunne køre alt for hurtigt.

For lidt over en uge siden blev han også dømt. Han har fået en bøde på 8000 kroner og mistede retten til at køre lille knallert i to år. Det var dog ikke alt.

Kort før retssagen fyldte Tobias Højholdt 18 år og har fået kørekort til bil. En del af straffen blev således også en frakendelse af kørekortet i seks måneder.

Det er den sidstnævnte del af dommen, som Tobias Højholdt ville sætte til debat. Med andre ord: Er det rimeligt, at en knallertforseelse begået som 16-årig skal koste et kørekort, som han ikke havde på tidspunktet for sigtelsen?

Fortryder intet

Blandt venner og bekendte har Tobias Højholdt kun modtaget positive kommentarer i kølvandet på artiklen. Anderledes forholder det sig på Facebook.

- Jeg har læst nogle af kommentarerne. Der er mange mennesker, som ikke er så kloge at høre på. Men nogle kan også se, at reglerne er latterlige, hæfter han sig ved.


Jeg håber, andre medier vil tage debatten op, så den bliver rejst i hele Danmark. Den her regel skal laves om.

Tobias Højholdt


Noget af det, Facebook-dybet reagerer på, er Tobias Højholdts udtalelse om, at han i stedet for at stoppe, da politiet bad ham om det, skulle have drejet gashåndtaget i bund og stukket af fra ordensmagten.

- Fortryder du det, du har sagt?

- Overhovedet ikke, siger Tobias Højholdt, der ikke føler, at han har fået noget ud af at følge reglerne, da han blev stoppet af politiet.

Han tager i det hele taget ikke kommentarerne på Facebook ret personligt.

Annonce

Skrappere regler

- Mange af de mennesker, der kommenterer, kan ikke selv huske, hvordan det er at være ung. Det er jo ikke ret mange på min alder, der skriver de der ting. Det er voksne og anstændige mennesker. Jeg er ikke sikker på, at de ville synes om, at der var andre, der skrev sådan til deres børn, siger Tobias Højholdt.

- Da de var unge, var loven og reglerne også mildere. Hvis du blev stoppet af landbetjenten dengang, så fik du et rap over nallerne, og så fik du lov at køre hjem. I dag er der no mercy (ingen kære mor, red.), mener Tobias Højholdt.

Han håber ikke, at debatten stilner af foreløbig.

- Jeg håber, andre medier vil tage debatten op, så den bliver rejst i hele Danmark. Den her regel skal laves om, fastholder han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Professor efter omdiskuterede klimaanbefalinger: Færre biler giver nye muligheder i Odense

Kerteminde For abonnenter

Hvor tæt kan bådene pakkes på marinaen? - Arkitekten kender ikke meget til sejlsport, siger sejler

Odense For abonnenter

Kerteminde vogter miljøet i Odense Fjord: Er ikke med i ny gruppe, der vil redde fjorden

Assens

Tina undrer sig over 'sandstrandsrabatter' i industriområde: - Det ville passe så fint, hvis vi var en vesterhavskommune, men det er vi ikke

Annonce