Annonce
Nordfyn

Tømrervirksomhed er ikke alene: Andre brancher er også udfordret med at finde kvalificeret arbejdskraft

Det er ikke alene JK Byg & Montage, som er udfordret med at finde tilstrækkeligt med kvalificeret arbejdskraft. Arkivfoto: Helle Kryger
Per Olesen, direktør for Nordfyns Erhverv og Turisme, hæfter sig ved, at udfordringen med i visse brancher at finde kvalificeret arbejdskraft er et landsdækkende problem og ikke isoleret til Nordfyn.

Nordfyn: JK Byg & Montage står ikke alene med udfordringen om at finde kvalificeret arbejdskraft. Også andre nordfynske virksomheder døjer med at finde den type medarbejdere, de ønsker.

Det fortæller Per Olesen, direktør for Nordfyns Erhverv og Turisme (NEET).

- Vi har, så godt det nu lod sig gøre, lavet en sammentælling, hvor resultatet blev, at der rundt på Nordfyn var 25-30 job, som det var svært at få besat. Jobbene fordelte sig bredt og var ikke isoleret til en enkelt branche. Men qua at vi har så mange håndværksvirksomheder på Nordfyn, var der måske en overvægt inden for den branche, siger Peter Olesen.

Annonce

Et generelt problem

Han oplever ikke, at afstanden til Nordfyn, hvis man eksempelvis bor i Odense og omegn, udgør nogen barriere for at få stillingerne besat. Det handler mere om at få gjort opmærksom på de ledige stillinger de rette steder over for de rette mennesker.

- Og så spiller det selvfølgelig ind, at vi generelt på landsplan befinder os i en situation med lav ledighed. Derfor har Jobcentret måske ikke helt de samme emner til jobbene, som de ville have i en periode med flere ledige.

NEET er sat i verden for at hjælpe og understøtte erhvervslivet.

- Derfor har vi også forsøgt at aktivere vores netværk for at få de ledige stillinger besat, og det er lykkedes i tre-fire tilfælde, fortæller Per Olesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

112

Flotte fjordhuse i første parket

112 For abonnenter

Avisen undersøger efter debat: Politiet sigter flere og er hurtigere fremme

Annonce