Annonce
Nordfyn

Tømrervirksomhed er ikke alene: Andre brancher er også udfordret med at finde kvalificeret arbejdskraft

Det er ikke alene JK Byg & Montage, som er udfordret med at finde tilstrækkeligt med kvalificeret arbejdskraft. Arkivfoto: Helle Kryger
Per Olesen, direktør for Nordfyns Erhverv og Turisme, hæfter sig ved, at udfordringen med i visse brancher at finde kvalificeret arbejdskraft er et landsdækkende problem og ikke isoleret til Nordfyn.
Annonce

Nordfyn: JK Byg & Montage står ikke alene med udfordringen om at finde kvalificeret arbejdskraft. Også andre nordfynske virksomheder døjer med at finde den type medarbejdere, de ønsker.

Det fortæller Per Olesen, direktør for Nordfyns Erhverv og Turisme (NEET).

- Vi har, så godt det nu lod sig gøre, lavet en sammentælling, hvor resultatet blev, at der rundt på Nordfyn var 25-30 job, som det var svært at få besat. Jobbene fordelte sig bredt og var ikke isoleret til en enkelt branche. Men qua at vi har så mange håndværksvirksomheder på Nordfyn, var der måske en overvægt inden for den branche, siger Peter Olesen.

Annonce

Et generelt problem

Han oplever ikke, at afstanden til Nordfyn, hvis man eksempelvis bor i Odense og omegn, udgør nogen barriere for at få stillingerne besat. Det handler mere om at få gjort opmærksom på de ledige stillinger de rette steder over for de rette mennesker.

- Og så spiller det selvfølgelig ind, at vi generelt på landsplan befinder os i en situation med lav ledighed. Derfor har Jobcentret måske ikke helt de samme emner til jobbene, som de ville have i en periode med flere ledige.

NEET er sat i verden for at hjælpe og understøtte erhvervslivet.

- Derfor har vi også forsøgt at aktivere vores netværk for at få de ledige stillinger besat, og det er lykkedes i tre-fire tilfælde, fortæller Per Olesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Annonce